KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Novogodišnji press OO SBB-a Kakanj

29.12.2016. - Nakon Nove godine krenuti u implementaciju svih imenovanja u javnim preduzećima i javnim ustanovama prema izbornim rezultatima, najavljeno danas iz SBB-a Kakanj

Predsjednik OO SBB-a Kakanj Enver Merdić sa saradancima obratio se novinarima na novogodišnjoj press konfernciji u prostorijma stranke. On je istakao da je SBB Kakanj u 2016. godini dobio novu dimenziju kako u izvršnoj tako i u zakonodavnoj vlasti i da u jednom komfornijem prostoru  oslikava općinsku organizaciju SBB-a Kakanj.

Konstatovano je da je 2016. godina bila najplodotvornija i najuspješnija godina od osnivanja stranke u Kaknju, a jedan od rezultata uspješnosti je i imenovanje Envera Merdića  za direktora “najprofitabilnije firme u gradu, koji je dobio maksimalnu podršku kako općinskog tako i kantonalnog odbora Saveza za boljun budućnost. Ovim imenovanjem Općinska organizacija SBB-a Kakanj dobila je novi zamah za dalje političko djelovanje”, rečeno je na današnjem susretu sa novinarima.

Tokom  obraćanja predsjednik Merdić je upoznao novinare da su po koalicionom sporazumu u Rudniku Kakanj  SBB-u pripala dva mjesta u  Upravi društva i to izvršni direktor za proizvodnju na koje je imenovan mr. Muhamed Plasto te izvršni direktor za ekonomske poslove Ibrahim Fazlić. Iz ove stranke je i predsjednik Nadzornog odbora Rudnika, Mahir Škorić.

-U Skupštini ZDK-a zapaženo je djelovanje nađe zastupnice Naide Delibašić. OO SBB-a Kakanj ima  i predsjednika Nadzornog odbora RMK-a Promet Nedžiba Kobilicu, zatim člana u Skupštini ŠPD-a ZDK-a Senada Delića, odnedavno i člana u Agenciji za privatizaciju ZDK-a Nedima Frljka, te bivšu vijećnicu u OV Kakanj Jasminu Hadžić koja je u Nadzornom odboru Željeznica F BiH, rekao je Merdić dodajući da posebeno mjesto zauzima i federalni zastupnik u Predstavničkom domu FBiH Zijad Alajbegović.

Merdić se osvrnuo i na prethodne lokalne izbore i zajedničkog kandidata  SDA i SBB-a za načelnika Nermina Mandru istakavši da je ostvaren cilj.

- Pet naših kandidata na listi ušlo je u novi saziv OV Kakanj, a naš kanditat i nosilac liste dr. Jasmin Mušanović obavljat će u naredne četiri godine mjesto zamjenika predsjedavajućeg OV Kakanj, kazao je Merdić.

Na kraju svog obraćanja Merdić je naglasio da će se nakon Nove godine krenuti u implementaciju svih imenovanja u javnim preduzećima i javnim ustanovama prema izbornim rezultatima. Pohvalio je rad Foruma mladih na čelu sa Emirom Mušijom i Forum žena na čijem je čelu Senaila Selimović.

Az.Salihbegović/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u