KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Novo u ponudi JU KSC Kakanj-RENT A BIKE

22.03.2017. - Sa prvim danima proljeća u Kulturno sportskom centru Kakanj nova ponuda: Iznajmljivanje bicikla, na cijeli dan ili po jednom satu. Na raspolaganju je pet bicikala za različite uzraste i ukuse

bicikla_ksc

„Rent a bike“ može se koristiti srijede 22.03.2017.godine. Bicikla su izložena ispred kultnog-školskog centra Europa. Osobe zadužene za rentanje bicikala, ali i rezervaciju su uposlenici JU KSC – odjel EUROPA (konobari).Cijena rentanja: 2 KM/biciklo – 1 sat i 10 KM/biciklo – cjelodnevno (od 07:00 do 23:00)

Više informacija o iznajmljivanju bicikla u JU KSC Kakanj možete dobiti na broj telefona 032/771-920 ili putem mail adrese: juksckakanj@ksckakanj.ba

Iz Javne ustanove KSC Kakanj su, kao razloge za uvođenje Renta-a-bika naveli i činjenicu da se vikendom sve češće mogu vidjeti biciklisti na putu Kakanj – Kraljeva Sutjeska. Pored toga život u gradu često, zbog nedostatka adekvatnih prostorija, ne dozvoljava nabavku vlastitog ljubimca na dva točka što uzrokuje odustajanje od rekreativnog bavljenja ovim vidom sporta. Tu je i strateško opredjeljenje za nastavak izgradnje biciklističke staze prema Stadionu Mladosti, a svakako jedan od najvažnijih razloga je rekreativno bavljenje sportom što bi trebalo donijeti i zdravstvene koristi.

Sve je to uticalo da JU KSC napravi korak dalje u svojoj ponudi i omogući našim sugrađanima koji nemaju vlastito biciklo da iskoriste ovbu ponudu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u