KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Novi ugovori za pokretanje vlastitog biznisa

12.09.2018. - U Općine Kakanj potpisano je novih 15 ugovora o dodjeli općinskih podsticajnih sredstva u svrhu pokretanja djelatnosti u okviru projekta “Pokreni svoj posao u Kaknju”

0_pokreni1

Iz oblasti poljoprivrede samostalnu poljoprivrednu djelatnost registriralo je pet proizvođača: Murisa Lević , Tomo Hrgota , Mujo Petričević, Izeta Trako  i Fatima Durmić.

Vlastite djelatnosti u oblasti poduzetništva pokrenuli su: U.O. „PENJO MONT“, vl. Irfan Penjo, Keramičarska radnja, pružanje usluga vodoinstalacija i centralnog grijanja; U.O. „NEIMAR“, Medžid Neimarlija,Podizanje krovnih konstrukcija i pokrivanje krovova; „ARION“ d.o.o. Kakanj, Belmin Beganović, Agencija za promociju (reklamu i propagandu); U.O. „LIM ABS“, Almedin Smolo, Mašinska obrada metala, limarski poslovi u građevinarstvu; Autoservis „HERCA“, Eldin Herceglija, Autoservis; Ermin Hasagić, Autoprijevoznik-prijevoz tereta; P.O. „BENJO“, Adisa Gačić, Proizvodnja ostale građevinske stolarije i elemenata; MOTO SERVIS „HARY“, Haris Delić, Popravak ostalih predmeta za ličnu upotrebu i domaćinstvo; popravak bicikala; LADY FITNESS CENTAR, vl. Amela Veispahić, Fitnes centar;U.O. „IRMA“, Irma Neimarlija, Frizerski i drugi tretmani za uljepšavanje.

0_pokreni3

Ovim podsticajem predviđeno je sufinansiranje pokretanja i održavanje malih biznisa – preduzeća – d.o.o., obrta i srodnih djelatnosti. Podsticajna sredstva namijenjena su za refundaciju troškova obaveznih doprinosa – PIO, zdravstveno osiguranje i osiguranje od nezaposlenosti, za registrovanu djelatnost – period od 24 mjeseca (prva godina u iznosu od 100%, a druga 50%) i sufinansiranje nabavke sredstava za rad, repromaterijala, opreme i sl.,u maksimalnom iznosu do 3.000,00 KM.
Odlukom Vlade Zeničko-dobojskog kantona Općini Kakanj su dodijeljena sredstava u iznosu od 25.000 KM kao učešće Zeničko-dobojskog kantona u sufinansiranju realizacije projekta „Pokreni svoj posao“ .

0_pokreni2

U 2018. godini pravo na općinski podsticaj za registraciju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti ukupno je ostvarilo 18 korisnika. Do sada je u Općini Kakanj registrovan 81 samostalni poljoprivrednik.

0_pokreni4

Pravo na dodjelu podsticajnih sredstava namijenjenih za projekat „Pokreni svoj posao u Kaknju“ u periodu 2013 – 2018. godina ostvarilo je 97 nezaposlenih osoba koje su registrovale djelatnost i pokrenule vlastiti biznis.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u