KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Novi Travnik prvi test Rudara

13.07.2018. - Nakon bazičnih priprema na Ponijerima, Zeleno-crni kreću sa kontrolnim utakmicama koje će poslužiti za uigravanje tima za novu prvenstvenu sezonu. Prvi test imaju u subotu protiv povratnika u prvoligaško društvo, ekipe Novog Travnika, protiv kojeg će trener Hodžić šansu pružiti svim kandidatima na koje računa u nadolazećoj sezoni

fadilhodzicrud
Pripreme nogometaša Rudara odvijaju se prema planu i programu . Poslije nekoliko uvodnih treninga i jednog oglednog međusobnom susreta, koji je poslužio za selektiranje potencijalnih pojačanja, ekipa je pet dana boravila na Ponijerima, gdje je akcenat u radu bio na sticanju fizičke spreme.

Petodnevni boravak na Ponijerima iskorišten je maksimalno i trener Fadil Hodžić je, kako kaže, više nego zadovoljan.

-Boravak na Ponijerima iskoristili smo za podizanje fizičke spreme, ali i za homogenizaciju ekipe. Moram istaći da su svi igrači iskazali profesionalan odnos prema trenažnom procesu. Njihovo ponašanje i međusobno uvažavanje je za svaku pohvalu. Svi su stoički odradili ovu najtežu fazu priprema i ja i moji saradnici možemo biti ponosni na ove momke, istakao je trener Rudara Fadil Hodžić, koji je posebno zadovoljan sjajnom atmosferom koja vlada u njegovoj momčadi.

Nakon bazičnih priprema na Ponijerima, Zeleno-crni nastavljaju svakodnevnim treninzima na svom terenu, na kojima će uglavnom raditi na tehinčko-taktičkim elementima i uigravanju tima. Planarirano je i odigravanje najmanje šest kontrolnih utakmica i učešća na tradicionalnim memorijalnim turnirima u Vitezu i Župči, na kojima će trener Hodžić šansu pružiti svim potencijalnim kandidata na koje računa u novoj sezoni i modelirati postavu koja će nastupiti na otvaranju sezone protiv Metalleghea BSI.

Prvi test imaju već sutra (subota u 17 sati) kada u Kaknju gostuje povratnik u prvoligaško društvo, ekipa Novog Travnika. U srijedu 18. jula Zeleno-crni imaju jaku provjeru u Vrapčićima, gdje će snage odmjeriti protiv Veleža, jednog od najvećih kandidata za novog prvaka. Naredna dva vikenda rezervirana su za učešće na turnirima u Vitezu (21. i 22.juli) i Župči (28.i 29.juli).

-S obzirom da smo još ranije perfektuirali meč sa Olimpikom za 28.7. u Župči ćemo nastupiti s kombiniranim timom, baš kao i prvog dana turnira u Vitezu, kada igramo sa domaćim drugoligašem , ekipom FK Vitez. Svjesno smo za protivnike odabrali dva najveća kandidata za prvaka, ekipe Veleža i Olimpika, jer nam je cilj da protiv jakih timova provjerimo mogućnosti našeg novog, redizajniranog tima, objašnjava razloge dvoboja sa Veležom i Olimpikom, Rudarev strateg Fadil Hodžić, koji se još jedino nije odlučio za sparing partnera za „generalku“ sedam dana prije starta nove sezone.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u