KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Novi Savjet mladih U Stranci za BiH

02.03.2016. - Iz redova Savjeta mladih izabran je predsjednik Savjeta Elmin Kadrić i dvije dopredsjednice Almedina Demir i Vildana Kulović

sbih_text
Povodom Prvog Marta - Dana Nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u prostorijama Lovačkog Društva održana je Svečana sjednica Općinskog Savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Čestitke i obraćanja

Istim povodom održana je i Izvještajno-izborna Skupština Savjeta mladih SBiH Kakanj.
Nakon usvojenog dnevnog reda delegatima Savjeta mladih obratio se predsjednik Općinskog savjeta stranke za Bosnu i Hercegovinu Rešad Merdić, koji je zaželio uspješan rad Skupštini, uputio čestitke za Dan Nezavisnosti BiH i ukazao na probleme mladih u našem društvu, posebno po pitanju nezaposlenosti nakon završenog školovanja.Prisutnima su se obratili članovi Općinskog savjeta Salih Hasagić, Mirsad Tursum i Husein Kadrić kao najstariji član Stranke.

Nakon obraćanja gostiju uslijedio je Izvještaj o radu i Program rada savjeta mladih za naredni period. Izvještaj je usvojen, kao i Plan rada, koji je fokusiran na rad na terenu, jačanja Savjeta mladih SBiH Kakanj,kao i same Stranke.

Novi Savjet

U Općinski savjet mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu izabrani su: Elmin Kadrić, Mirza Zekić, Samir Buza, Vildana Kulović, Nermana Smaka, Elmin Tirić, Almedina Demir, Emir Delibašić, Aldina Duraković, Kasim Ganić, Nisveta Čizmić.

Iz redova Savjeta mladih izabran je predsjednik Savjeta Elmin Kadrić i dvije dopredsjednice Almedina Demir i Vildana Kulović, dok je za sekretara Savjeta mladih Stranke za Bosnu i Hercegovinu izabrana Nisveta Čizmić.

Samozapošljavanje i zadržavanje izbornog tijela

Novoizabrani predsjednik Savjeta mladih SBiH Kakanj Elmin Kadrić se zahvalio na izboru, i naglasio da su za Stranku prošla teška turbulentna vremena, da je Stranka stabilizirana i konsolidovana i da je poslije svih udara i osipanja Stranka ipak zadržala svoje izborne tjelo. Naš prioritet će biti očuvanje tog izbornog tijela i jačanje Stranke na terenu i pozvao je sve članove Savjeta mladih da se aktivnije uključe u projekte samozapošljavanja pri čemu će im Općinski savjet Stranke, kao i općinski Savjet mladih SBiH Kakanj stajati na raspolaganju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u