KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Novi poraz ženske kadetske reprezentacije

22.03.2017. - Ženska kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je poraz i u drugom kolu elitnog kruga kvalifikacija. Bolje od bh. kadetkinja bile su Norvežanke koje su preokretom došle do pobjede od 2:1

NORVEŠKA

Ženska kadetska reprezentacija ponovo prokockala vodstvo iz prvih 40. minuta susreta

Publika u Doboju kod Kaknja je gledala identičan scenarij kao u prvom susretu protiv Danske, kada su bh. kadetkinje nakon prvih 40 minuta imale vodstvo od 1:0, da bi u drugih 40 minuta njihove protivnice došle do preokreta i vrijedne pobjede.  

Prvih 20 minuta susreta igralo se na sredini terena, a onda je BiH iz prve prilike na susretu došla do gola. Ajla Okanović je sjajno proigrala Minelu Gačanicu koja izlazi jedan na jedan sa Kristin Rage i pogađa za 1:0 u 21. minuti. Do kraja poluvremena Norvežanke su preko Olaug Tvedten zaprijetile u dva naravata u 24. i 39. minuti, ali Ajla Fačić je uspjela sačuvati svoju mrežu u prvom poluvremenu.

Thea Bjelde na otvaranju drugog poluvremena prijetu golu bh reprezetnacije, ali njen udarac sa 10 metara sjajno brani Ajla Fačić. U 50. minuti nakon nekoliko sjajnih intervencija Ajla Fačić pravi kardinalnu grešku. Nakon bezopasne situacije, Rikke Nygard ispucava loptu sa 35 metara u šesnaesterac Bosne i Hercegovine, a Ajla Fačić bespotrebno istrčava sa svog gola i lopta je preskače i odlazi u gol za izjednačenje rezultata na 1:1. Uslijedio je potom nešto bolji period igre Norvežanki koje su do kraja došle i do drugog gola.  Udarac Naomi Griffin u 56. minuti sa sedam metara brani Fačić, ali ne i 71. minuti kada ova ''Norvežanka'' sa ivice šesnaesetrca pogađa za 2:1. Do kraja susreta su Norvežanke imale još dvije prilike preko Griffin i Tennebo, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

Norveška-Bosna i Hercegovina 2:1 (0:1)

Stadion: Stadion FK Mladost DK

Sudija: Elvira Nurmustafina (Kazahstan). Asistentkinje: Elena Alistarova (Kazahstan), Karolin Kaivoja (Estonija). Četvrti sudija: Triinu Laos (Estonija).

Golovi: 0:1 Gačanica (21'), 1:1 Nygard (50'), 2:1 Griffin (71').

Žuti kartoni: Gavrić (BiH).

Norveška: Kristin Rage, Silje Bjorneboe, Malin Sunde, Rikke Bogetvelt Nygard, Thea Bjelde, Jenny Kristine Rosholm Olsen (77. Ylinn Tennebo), Elin Ahgren Sorum (54. Naomi Griffin), Vilde Birkell, My Sorsdahl Haugland, Olaug Tvedten, Elisabeth Terland. Trener: Borje Sorensen.

Bosna i Hercegovina: Ajla Fačić, Frančeska Šimić, Andrea Gavrić, Aldina Hamzić, Edenina Husić, Ana Bakalar, Edina Habibović (51. Nikolina Milović), Ajla Okanović (80. Merjema Bajrić), Vina Crnoja, Minela Gačanica, Maja Hrelja (41. Marija Damjanović). Trener: Ilija Lucić.

 E.Škulj/ KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u