KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Novi općinski projekti za MZ Kakanj 2

24.06.2016. - Parking, igralište i pješačka staza u blizini zgrada u ulici Rudija Čajevaca, projekti su Općine Kakanj u interesu poboljšanja kvaliteta života u Mjesnoj zajednici Kakanj 2

parking_igraliste
Područje oko zgrade OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, uskoro će biti gradilište za dva objekta: parking na površini od skoro 600 metara kvadratnih i novo igralište poput dva kikva su izgrađena ove i prošle godine na području uže gradske zone.

Parking će biti uređen iznad Osnovne škole “Mula Mustafa Bašeskija” na način da će biti izgrađen manji potporni zid kako bi se dobila površina pogodna za parkiranje. Novo igralište biće izgrađeno sredstvima koje je donirala Tvornica cementa Kakanj, a tenderska procedura za izbor izvođača radova je u toku. Između postojećeg sportskog poligona i igrališta koje će se graditi bit će postavljena visoka zaštitna ograda.

Nakon što je krajem prošle godine u ulici Rudija Čajaveca uvedena zabrana parkiranja kako bi se omogućio svakodnevni prolaz vatrogasnih vozila, vozila hitne pomoći i drugih vozila, za vlasnike motornih vozila iz ovog područja, izgradnja parkinga je radosna vijest.

staza_kakanj2

U ulici Rudija Čajaveca izgrađena je i pješačka staza sa zaštitnom ogradom uz jednu od zgrada kako bi se stanarima olakšalo kretanje, poboljšala bezbjednosti pješaka, a posebno djece. Staza povezuje ulaz u zgradu i centralno stepenište, tako da djeca ne moraju izlaziti na glavnu ulicu na putu prema školi.

Cilj ovih aktivnosti je olakšati svakodnevni život građanima koji ovdje žive, a prioriteti za ulaganja Općine na ovom području su, između ostalog, definirani i na osnovu dvosmjerne komunikacije sa građanima putem Facebook stranice Općine Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u