KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Novi međunarodni uspjeh Mirze Demira

18.02.2021. - Još jedan međunarosni trenerski uspjeh ostvario je naš sugrađanin, Mirza Demira. Ovaj put sa Odbojkaškim klubom iz Austrije. Pored toga uvažavan je od kolega iz struke, posebno u Republici Hrvatskoj

mirzaprezentiraMirza Demir

Naš sugrađanin, profesor Mirza Demir koji je specijalista za kondicijsku pripremu u sportu je ostvario veliki inostrani trenerski rezultat. Odbojkaška ekipa sa kojom sarađujeVCA Amstetten NÖ izborila je plasman u finale KUP-a Austrije. Kako doživljava ovaj uspjeh Mirza je reako u kratkoj izjavi:

- Jako sam sretan i ponosan za plasman u finale KUP-a. Cilj je bio plasman među četiri najbolje ekipe u odbojkaškoj ligi Austrije, ali plasman u završnicu KUP-a je veliki uspjeh. Posebna draž tog rezultata je saradnja i zajednički rad sa glavniM trenerom Igorom Šimunčićem iz Zagreba sa kojim sam bio član strčnog štaba u muškoj odbojkaškoj reprezentaciji Hrvatske.

Mirza je pored trenerskog posla dosta aktivan i u nauci. Pored dvije knjige koje je napisao i desetine naučnih i stručnih radova, već devet godina, uzastopno, učesnik je najprestižnije konferencije u regionu i jedne od najboljih u Evropi pod nazivom „Kondicijska priprema sportaša‘‘ koja se održava u Zagrebu na Kineziološkom fakultetu.

slika_VCA

U svim domaćim i međunarodnim angažmanima uz ime Mirze Demira, uviijek piše , Kakanj . To Mirzu karakteriše kao sportskog, stručnog i čovjeka od nauke, kao jednog od najznačajnijih i najaktivnih ambasadora Kaknja, trenutno ali usuđujemo se reći i u desetak posljednjih godina.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u