KakanjLive | Nedjelja, 27.09.2020. godine

Nova saobraćajnica u radu bez presjecanja vrpci

26.09.2018. - Potpuno rekonstruisana ulica Alije Izetbegovića puštena je u promet bez svečanosti i presijecanja vrpci te je prestao važiti privremeni alternativni režim saobraćaja. U Kaknju je u posljednjih nekoliko godina urađeno 60 kilometara novih puteva i nijedan nije pušten u promet presijecanjem vrpce

kruznitoknoviDio novog saobraćajnog rješenja na rekonstruisanoj uici Alije Izetbegovića

Svi učesnici u saobraćaju danas su zvanično obaviješteni da je  puštanjem u funkciju rekonstruisane glavne gradske saobraćajnice prestao važiti privremeni alternativni režim saobraćaja u centralnom gradskom dijelu.

U tom smislu su zamoljeni svi učesnici  u saobraćaju da obrate pažnju na saobraćajne znakove.

Na službenoj web stranici općine Kakanj istaknuta je zahvalnost za za strpljenje i razumijevanje pokazano tokom  trajanja privremenog alternativnog režima odvijanja saobraćaja.

Primjećujemo da nijednom riječju, niti  je ijednom medijskom objavom istaknuto da je puštanje u rad  temeljno rekonstrisane saobraćajnice obavljeno bez svečanosti  presijecanja  vrpci.

Ovaj veliki posao jedan  je od najznačajnih programa Općinskog vijeća Kakanj i Općinskog načelnika Kaknja, kao  predlagača i izvršioca programa koje usvaja Vijeće.

U vrijeme izborne kampanje, donijeti odluku o puštanju ovako  uređene i  generalno rekonstruisane saobraćajnice dovoljnio govori o važnosti djela u odnosu na prazne riječi.

Samo u posljednjih nekoliko godina na području Kaknja  rekonstruisano je ili napravljeno sa novom asfaltnom kolovoznom podlogom 60 kilometara puteva. Nijedan, nikada nije otvaran  presijecanjem vrpca. To dovoljno govori da se u Kaknju nove saobraćajnice nisu gradile i popravljale  od izbora do izbora i radi izbora. Ko hoće da vidi, prizna i čestita djela, vidi ih i bez presijecanja vrpci. Ko to neće da vidi, ne priznaje djela i uspjehe da se  u jednom danu ili na jednom putu presiječe i stotinu vrpci.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u