KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Nogometaši Rudnika Kakanj četvrti u BiH

12.06.2019. - Održana peta po redu Završnica mininogometnog prvenstva BiH, na kojoj je učestvovala i ekipa Rudnika Kakanj, koja je na ovoj završnici osvojila četvrto mjesto i plasirala se na Euro Cup koji se održava u Italiji

ekiparudnika

Proteklog vikenda u Sportsko-rekreacijskom centru “Romari” u Vitezu, u organizaciji Mininogometnog saveza BiH održana je peta po redu Završnica mininogometnog prvenstva BiH u mininogometu. Učestvovalo je 18 ekipa iz šest gradova Bosne i Hercegovine: Mostar, Sarajevo, Tuzla, Kakanj, Istočno Sarajevo i Vitez.

U grupnoj fazi borilo se 250 igrača u osamnaest ekipa. Četiri najbolje su došle do polufinala: Ecos iz Viteza, Sunnyland iz Sarajeva, Tom Cat iz Tuzle i malonogometna ekipa Rudnika Kakanj.

U polufinalnim utakmicama Sunnyland je bio bolji od Rudnika Kakanj rezultatom 3:1, dok je Ecos eliminirao tuzlansku ekipu Tom Cat rezultatom 4:1. U dramatičnom finalu žestoko su se borili domaćin i prošlogodišnji prvak, ekipa Ecos te sarajevska ekipa Sunnyland. Ekipa iz Viteza poslije četvorogodišnje dominacije, u finalu je poražena od Sunnylanda. Poredak na kraju ovog prvenstva je sljedeći: 1. Sunnyland Sarajevo; 2. Ecos Vitez; 3. Tom Cat Tuzla i 4. RMU Kakanj.

Ekipe Ecos i Sunnyland, plasirale su se u završnicu Evropske mininogometne lige prvaka u Riminiju, a trećeplasirani Tom Cat Tuzla i četvrta ekipa RMU Kakanj na Euro Cup koji se također održava u Italiji, u Udinama.

Ekipa kakanjskog Rudnika bila je prvak u svojoj grupi, ostvarivši dvije pobjede u suretima sa TC Party Vitez (3:2) i Balon Dekor iz Sarajave (1:0). U četvrtfinalnom susretu bili su bolji od igrača tima Cafe Era iz Viteza (1:0). U polufinalnom susretu odigrali su jako kvalitetnu utakmicu, protiv ekipe koja će postati prvak mininogometnog prvenstva BiH, Sunnylanda, posebno u prvom poluvremenu. U svim utakmicama dali su svoj maksimum, a zapažen nastup imao je golman ovog tima Arnel Kumbara. Pored toga, organizator prvenstva je posebno izneneđen činjenicom da u ovom timu igraju isključivo nogometaši koji svakodnevno obavljaju svoje poslove na pozicijama rudarskih zanimanja. Igrači kakanjskih rudara na ovu završnicu državnog prvenstva su se plasirali osvajanjem Biznis lige Općine Kakanj.

Za ekipu Rudnika Kakanj, nastupili su: Arnel Kumbara, Aziz Pitić, Nedžmin Berbić, Samir Kovač, Samir Trako, Asmir Terzić, Husejn Musić, Almir Lušija, Ahmed Krivokapa, Jasmin Alajbegović, Amel Neimarlija. Trener tima je Nazif Terzić, a poslove sportskog menadžera u timu Rudnika, uoči turnira i tokom njegovog održavanja odradio je Abdel Fazlić.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u