KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Nogomet: Remi Mladosti u Istočnom Sarajevu

29.11.2015. - Nogometaši Mladosti uspjeli su osvojiti jedan bod protiv Slavije i ostati u gornjem dijelu prvenstvene tabele

mladost

Iako su nastupili bez tri ponajbolja igrača:Mehmedalije Čovića, Harisa Dilavera i Aldina Šišića, igrači Mladosti hrabro i ofanzivno su ušli u ovaj meč, s ciljem da nastave seriju uspješnih rezultata.

U 6.minuti ostali su i bez Mirze Kovača,kojem je u duelu sa Markovićem stradala arkada i ovaj brzonogi napadač morao je napustiti teren i svoje mjesto ustupiti Anelu Salkoviću, bivšem igraču Slavije.

Upravo na asistenciju Salkovića, Belmin Kobilica je sa ivice 16-sterca u 25.minuti savladao Mladena Lučića i doveo svoj tim u vodstvo.

Slavija je izjednačila u 38.minuti pogotkom Stefana Barića, kojem je prethodila akcija Rovčanina i Ristića, čiji udarac je odbio golman Hadžić do Barića, kojem nije bilo teško zatresti mrežu Mladosti.

Prvo poluvrijeme proteklo je u zanimljivoj, dinamičnoj i bespoštednoj igri u kojem su pored dva postignuta gola oba tima imala još nekoliko prilika, od kojih treba izdvojiti onu Anela Husića (Mladost) u 19. minuti i Ristića (Slavija) u 40.minuti, čiji je udarac s gol crte izbacio prisebni Aladin Isaković. Igralo se oštro,često i preoštro i sudija Petrović izrekao je po dvije javne opomene: Grujičiću i Pušari (Slavija), te Kuloviću i Isakoviću (Mladost). Pored četiri žuta kartona,već u prvih 45. minuta izvršene su i četiri zamjene:tri kod Slavije i jedna kod Mladosti, što je uistinu pravi kuriozitet.

Nakon burnog prvog poluvremena, u drugom dijelu tempo je znatno popustio i tek u 60.minuti domaći su imali dvije prilike. Prvo je Barićev udarac izblokirao Isaković, a odmah nakon toga Rovčanin je snažno šutirao, Hadžić loptu odbio do Darka Spalevića, čiji udarac odlazi preko gola. Mladost je tri minute prije kraja imala šansu da osvoji sva tri boda, ali je golman Lučić izašao kao pobjednik kada je Mirza Rizvanović u 87.minuti bio u veoma povoljnoj prilici.

Susret je okončan bez pobjednika, što je i najrealniji ishod ove utakmice,koja je imala dva različita poluvremena.

Slavija - Mladost 1:1

Stadion SRC ”Slavija” u Istočnom Sarajevu.Glavni sudija: Dragan Petrović iz Banja Luke . Pomoćnici Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Haris Baković(Sarajevo). Delegat utakmice : Samir Ćupina (Sarajevo). Posmatrač suđenja Džemal Čalija ( Sarajeva).

Strijelci:0:1 Kobilica(25),1:1 Barić(38). Žuti kartoni:Grujičić, Pušara (Slavija), Kulović, Isaković (Mladost).

SLAVIJA: Lučić, Bilić, Ristić, Vejnović, Grujičić(od 25.Zeba,od 38.Lalović), Marković, Kartal.Pušara(od 35.Rovčanin).,Čomor, Spalević, Jovanović. Trener:Darko Vojvodić.

MLADOST(DK): Hadžić, Rizvanović, Karahmet, Isaković, Musić, Hasić, Bošković, Kobilica (od 72.E.Husić), Kulović (od 55.Delić), A.Husić, Kovač (od 6.Salković). Trener:Ibro Rahimić.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u