KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Noćne i dnevne intervencije Trgošpeda i Vodokoma

21.04.2017. - I jutros kaoi prethodna dva dana odvijaju se intervencije mehanizacije “Vodokoma” i “Trgošpeda”, a sinoć je uklonjen i odron na putu za Ponijere

odronvodokomocistioTokom protekle noći na putu za Ponijere zabilježen odron, akcijom “Vodokoma” put deblokiran

U toku noći deblokiran put za Ponijere nakon što je sinoć oko 22:30 sati, na putu za Ponijere zabilježen je veći odron. Radilo se o obrušavanju stijene i zemljanog materijala na put. Veoma brzom akcijom radnika i mehanizacije Javnog preduzeća “Vodokom” stijena je uklonjena, te je put deblokiran u 1:00 sat.
Veliki nanosi snijega nalaze se na Vrhevlju, a “Vodokom” svakodnevno i redovno interveniše na putu za Poniere pa je tako i na ovboj lokaciji.

Na osnovu naloga Općine Kakanj, tokom jutra pored mehaniozacije Vodokoma, angažovane su mašine i ljudstvo Trgošpeda, tako da se interveniše na svim pravcima redovnog zimskog održavanja puteva na području Kaknja.

Bez obzira na stalno održavanje puta za Ponijere, svim vozačima koju budu vozili do kakanjske vazdušne banje preporučujemo upotrebu zimske opreme.
U protekla 24 sata Profesionalna vatrogasna jedinica Kakanj je imala jednu intervenciju. Radilo se o intervenciji u slučaju zapaljenja dimnjaka na stambenom objektu u naselju Plandište.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u