KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Nikolić potpisao za Olympiacos i posuđen Radničkom

30.08.2019. - Desni bek Mladosti i U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine,osamanaestogodišnji Nemanja Nikolić zvanično potpisao petogodišnji ugovor sa grčkim Olympiacosom, a zatim posuđen Radničkom iz Niša

nikolicradnicki
Nakon Nemanje Anđušića, još jedan mladi nogometaš Mladosti pronašao je inozemni angažman. Riječ je o osamnaestogodišnjem Nemanji Nikoliću ( 21.02. 2001. Zvornik), koji je potpisao petogodišnji ugovor s grčkim Olympiacosom, čiji su skauti u prošlosti pratili razvoj i napredak ovog mladog igrača.

Nikolić je produt Akademije FK Sarajevo, ali nije dočekao debi u bordo dresu i seniorski staž počeo je graditi u Mladosti u koju je došao na početku prošle sezone i svojim igrama izborio mjesto u mlađim reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegovine ( U-19 i U-21.op.a.)
Nakon što je potpisao ugovor s grčkim Olimpiacosom, Nemanja Nikolić je otišao na posudbu u Radnički iz Niša, koji je prošle sezone bio viceprvak Linglong Tire Super lige Srbije.

Detalji ugovora nisu poznati, ali će Mladost sigurno dobiti odgovarajuće obeštećenje. Interesantno je istaći da njegov matični klub FK Sarajevo, baš kao i u slučaju Anđušića, neće participirati u obeštećenju jer je tako dogovoreno prilikom ljetošnjeg prelaska Gedeona Guzine iz Mladosti u redove Sarajeva.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u