KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Nijaz Kapo šef struke u Rudaru

14.01.2016. - Za šefa struke u Fudbalskom klubu Rudar imenovan Nijaz Kapo. Prozivka zakazana za subotu u 12,00 sati

nijazkapoNijaz Kapo šef struke u Rudaru

Radna grupa koja je imala zadatak da obavi razgovore sa potencijalnim kandidatima za izbor i imenovanje šefa struke u FK Rudar, završila je posao i između četiri kandidata, odlučila se za Nijaza Kapu, jednog od najuspješnijih bivših igrača Rudara i najuspješnijih fudbalskih trenera iz Kaknja. Ovo opredjeljenje prema riječima predsjednika Upravnog odbora Kluba, Emira Zaimovića utemljeno je na trenerskim rezultatima i na ciljevima koji se žele postići u kratkoročnom i dugoročnom vremenskom periodu.

Sat vremena nakon što je donesena odluka razgovarali smo sa novim trenerom Rudara, kojem ovo nije prvi put da je šef struke u ovom Klubu:
- Prozivku sam zakazao za subotu u 12,00 sati. Tek tada ću znati sa kojim igračkim kadrom raspolažem. Ja sam trener koji uglavnom računa na 21 igrača i tri golmana. Pošto nisam najbolje upoznat sa tehničkim stanjem opreme i ostalih uvjeta za trening, o terminu prvog treninga odlučit ću nakon tih saznanja, i zato je otvorena mogućnost da ga obavimo ili u subotu ili u nedjelju.

Kapo dalje kaže, da su igrači Rudara dobro završili jesenju polusezonu i da poznaje taj igrački kadar. Smatra da mogu još bolje i još više uz adekvatan rad i odgovarajuću podršku.

Sa Fudbalskim klubom Mladost, premijerligašem kojeg je kao trener uveo u najbolju BH nogometnu ligu, Kapo kaže da ima dobre realacije i očekuje korisnu saradnju.

O stručnom radu u seniorskom timu i ostalim selekcijama, novoimenovani šef struke izvršit će dodatne konsultacije i o tome zajedno sa članovima Upravnog odbora donijeti konačne odluke.

Vezani članak:Održana prva sjednica novog Upravnog odbora FK Rudar

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u