KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

NFSBiH dostavio prijedlog za nastavak takmičenja

28.04.2020. - Generalni sekretar NFSBiH Adnan Džemidžić je potvrdio kako je nadležnim ministarstvima dostavljen prijedlog mjera i procedua za mogući nsatavak treniranja i odigravanja utakmica Premijer lige BiH

premijerliga
Fudbaleri iz Premijer lige bi se prema ranijim najavama treninzima mogli vratiti 4. maja, a za to je potrebna dozvola nadležnih ministarstva zdravstva.
Džemidžić je u razgovoru za stranicu NFSBiH kazao kako je krovna kuća bh. fudbala obavila sve što je potrebno da se prvenstvo može napraviti u trenutku kada se ublaže mjere.
-Kao institucija koja je postavila visoke profesionalne standarde, moram reći da smo dostavili odgovarajućim ministarstvima radnu verziju prijedloga mjera i procedura za mogući nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica BHT PL BiH, kada se za to stvore uslovi i kada nadležni državni i entitetski organi donesu odluke o ublažavanju mjera koje su trenutno na snazi.

O uslovima pod kojima se može trenirati i igrati, protekle sedmice održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH. Očekuje se sličan sastanka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u