KakanjLive | Utorak, 02.03.2021. godine

Neven Laštro prešao u redove prvaka BiH

23.06.2017. - Ovaj iskusni defanzivac koji je upisao 28 nastupa u dresu Mladosti odlučio se na povratak u redove Plemića.

Laštro

Neven Laštro, dojučerašnji defanzivac dobojske Mladosti danas se vrtio u redove mostarskog Zrinjskog. Dvadesetosmogodišnji defanzivac se nakon samo godinu dana u Mladosti odlučio na povratak u Mostar u redove aktualnog prvaka BiH sa kojim je potpisao dvogodišnju saradnju.

U prošloj sezoni ovaj igrač je bio neizostavan dio dobojskog tima u kojem je upisao 28 nastupa u Premijer ligi BiH i Kupu, a postigao je jedan gol i ubilježio jednu asistenciju.

-Opet sam igrač Zrinjskog i sretan sam zbog toga. Zrinjski je bio jedan od najboljih klubova u BiH i kada sam dolazio prije dvije godine, a sada je na još većoj razini s obzirom na dvije titule u prethodne dvije sezone. Naravno da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu, a nisam niti u nekom posebnom zaostatku za momčadi. Očekivanja su opet velika, ali to je i normalno s obzirom na rezultate Zrinjskog prethodnih godina. Bilo bi lijepo osvojiti još jedan naslov prvaka, rekao je Laštro po povratku u mostarski tim.

Nakon odlaska Gačana (Domžale), Musića (Rudar Kakanj), Galića (Zrinjski), ovo je četvrti defanzivac koji je napustio ekipu iz predgrađa Kaknja koja će u novoj sezoni morati u potpunosti obnoviti defanzivnu liniju.

Pored ekipe Mladosti i Zrinjskog Laštro je nastupao još za Široki Brijeg, Travnik, Busovaču i Kreševo u BiH, kao i Gmund (Austrija), i u Hrvatskoj za tri kluba (Osijek, Pitomača i Suhopolje).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u