KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Neven Laštro posljednje pojačanje Mladosti

06.09.2016. - Nakon dolaska Aladina Šišića i Dejana Maksimovića, angažiranjem iskusnog štopera Nevena Laštre, Mladost je znatno ojačala igrački kadar i definitivno zaključila ovosezonski prijelazni rok koji je bio mnogo afirmativniji i kvalitetniji od prošlogodišnjeg

musija_lastro.jpg

Iako su izvanredno startovali i nakon sedam odigranih kola jedini u Premijer ligi ostali bez poraza, čelnici Mladosti učinili su dodatne napore i ojačali igrački kadar. To najbolje pokazuje angažman tri nova igrača, koji će prema riječima predsjednika Mensura Mušije biti pravo osvježenje, ali i pojačanje za ostvarenje zacrtanih ciljeva i ambicija kluba koje sežu do nastupa na evropskoj sceni.

Nakon što su posljednjih dana prijelaznog roka doveli napadača Aladina Šišića iz slovenačkog prvoligaša Domžala i mladog veznjaka bijeljinskog Radnika, dvadesetjednogodišnjeg Dejana Maksimovića, sklopljen je angažman i sa 27-godišnjim štoperom Nevenom Laštrom iz Busovače, koji je potpisao na dvije godine ugovor i sigurno će predstavljati veliko pojačanje s obzirom da se radi o iskusnom i provjerenom internacionalcu, koji je prošle sezone s mostarskim Zrinjskim osvojio titulu prvaka naše zemlje. Osim Zrinjskog nastupao je još za Busovaču, Kreševo, Travnik, Široki Brijeg i hrvatske prvoligaše Mladost iz Suhopolja i Osijek.

-Neven Laštro je pored brojnih ponuda izabrao naš klub i on će zajedno s Isakovićem biti jedan od najboljih štoperskih parova u Premijer ligi. Također, mnogo očekujemo i od brzonogog napadača Aladina Šišića i mladog Dejana Maksimovića, koji su u kombinaciji za sastav već protiv Slobode u Tuzli, izjavio je za naš portal predsjednik Mladosti Mensur Mušija, odmah nakon potpisivanja ugovora sa posljednjim pojačanjem, iskusnim Nevenom Laštrom..

Angažiranjem nova tri igrača, Mladost je pokazala veliku ozbiljnost i želju da ostane u vrhu prvenstvene tabele i zadrži epitet diva iz kakanjskog predgrađa i najvećeg osvježenja bh.nogometa.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u