KakanjLive | Petak, 18.06.2021. godine

Nermin Mandra se obratio u ime 32 načelnika

10.11.2016. - Načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri pripala je čast da se obrati u ime 32 načelnika kojima su birači dali svoje povjerenje kao kandidatima koalicije SDA/SBB, a koje je predložila SDA

mandra_nacelnici

Na press konferenciji koja je održana u Sarajevu na kojoj su predstavljeni načelnici koji su na proteklim lokalnim izborima dobili povjerenje građana kao kandidati koalicije SDA/SBB, a koje je kao kandidate predložila SDA, prisutnima medijima su se obratili predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Načelniku Općine Kakanj Nerminu Mandri pripala je čast da se obrati u ime 32 načelnika kojima su birači dali svoje povjerenje kao kandidatima koalicije SDA/SBB, a koje je predložila SDA.

U svom obraćanju načelnik Mandra je rekao:

“Poštovani predsjedniče, uvaženi predstavnici organa SDA, dragi gosti, cijenjeni novinari i snimatelji,
zadovoljstvo mi je uputiti vam pozdrave u ime načelnika koji su kao kandidati koalicije SDA-SBB na proteklim lokalnim izborima dobili povjerenje građana, te vijećnika SDA koji su izabrani u gradska i općinska vijeća.
Još u izbornoj noći sve svoje misli i razmišljanja mi smo preusmjerili na kolosijek koji vodi ka definiranju i provođenju konkretnih mjera i aktivnosti kojima će u naredne 4 godine odlučno i ustrajno biti realizirana izborna platforma sa kojom smo izašli pred birače.
Ostvareni izborni rezultat mi smo shvatili i kao čast i kao obavezu da naše lokalne zajednice povedemo putem prosperiteta i napretka.
U skladu sa takvim shvatanjem, izborna pobjeda nije doživljena u kontekstu euforije ili naslađivanja nad porazom protivkandidata. Naprotiv, sve naše protivkandidate koji su u predizbornoj kampanji iznosili svoje ideje mi pozivamo na saradnju u smislu razmjene mišljenja, ideja, stavova i pogleda na današnjost i budućnost naših lokalnih zajednica i domovine BiH.
Svjesni dokazane činjenice da je najbolja ona lokalna zajednica koja na najbolji način iskoristi resurse kojima raspolaže, mi započinjemo aktivnosti na realizaciji naše vizije lokalnih zajednica kao malih evropskih gradova koji imaju visok stepen lokalnog ekonomskog razvoja, modernu upravu, snažne servise koji na kvalitetan način pružaju usluge građanima, te savremene urbane i infrastrukturne elemente.
Putokaz do ostvarenja naše vizije je platforma koju smo predstavili biračima. Brzina i tempo ostvarenja platforme zavisit će upravo od našeg umijeća da najbolje iskoristimo finansijske, materijalne i intelektualne resurse koji postoje u lokalnim zajednicama.
U tom procesu ključna će biti naša opredijeljenost da definiranje planova i prioriteta, donošenje odluka od općeg interesa i sve druge aktivnosti koje budemo realizirali proizađu iz stalne i kontinuirane komunikacije sa građanima.
Uz stalnu komunikaciju sa građanima, mi ćemo pokrenuti i svojevrsnu mobilizaciju raspoloživog znanja i iskustva koje postoji u lokalnim zajednicama. U ostvarenju naših strateških ciljeva mi ćemo ukazati pažnju i respekt svakom intelektualcu, profesoru, službeniku, industrijskom radniku, obrtniku, poljoprivredniku, studentu, svakoj osobi koja ima poduzetničku ideju i volju i svakom drugom društvenom aktivisti koji pokazuje želju da pomogne zajednici u nastojanjima da osigura prosperitet za sve građane.
Sa posebnim respektom računamo na one vrijedne entuzijaste, volontere i aktiviste u mjesnim zajednicama. Takvih vrijednih ljudi je bilo u mjesnim zajednicama u svakom vremenu i društveno-političkom sistemu, a ima ih i danas. Oni zaslužuju posebnu pažnju jer su progresivna snaga o kojoj se malo zna i govori. Sa naše strane oni će dobiti poštovanje, pomoć, podršku i uslove za realizaciju svog društvenog angažmana.
Ključna odrednica našeg rada u budućem periodu će biti i jasna svijest o tome da neće neko drugi doći i rješavati naše komunalne, infrastrukturne, ekološke i druge probleme u našim lokalnim zajednicama.
Odbacujemo sve neopravdane općeprisutne strepnje i strahove da se u našim sredinama ništa ne može uraditi i da neko drugi treba da nas budi i vuče naprijed.
Mi se ne mirimo sa problemima i izazovima i ne sliježemo ramenima pred dilemama i naizgled bezizlaznim situacijama.
Potpuno odbacujemo i stereotipe da za sve velike projekte treba čekati neka druga vremena i neko čudo koje treba da se desi.
Zajedno možemo i više nego što i najveći optimisti zamisle da je moguće.
Imamo dovoljno znanja, pameti, volje, odvažnosti i umijeća da adekvatnim korištenjem raspoloživih finansijskih i drugih lokalnih resursa realiziramo velike projekte koji će donijeti poboljšanje kvaliteta života građana u lokalnim zajednicama.
Naši koraci na putu općeg progresa će biti čvrsti, jaki i odlučni.
Biračima koji su nam dali povjerenje na proteklim lokalnim izborima zahvaljujemo za ukazanu čast da budemo u službi naroda, zavičaja i domovine”.

KakanjLive/Preess Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u