KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Nermin Mandra ponovo kandidat za Načelnika

27.04.2016. - Izvršni odbor SDA Kakanj jednoglasnom odlukom utvrdio kandidaturu Nermina Mandre za Načelnika Općine Kakanj na Lokalnim izborima 2016. godine

mandra_poljoprivredniciNermin Mandra ponovo kandidat za Načelnika

Izvršni odbor Stranke demokratske akcije Kakanj na sjednici održanoj  26. aprila 2016. godine, utvrdio je projedlog kandidata za poziciju Načelnika Općine Kakanj za Lokalne izbore 2016. godine. Odluka da to bude aktuelni načelnik Nermin Mandra, je donesena jednoglasno, a u narednom periodu treba biti potvrđena od viših organa Stranke.

Nermin Mandra završio je Mašinski fakultet u Sarajevu. U dva manda bio je ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Poslije drugog mandata vraća se u Kakanj na mjesto pomoćnika direktora Termoelektrane. Na lokalnim izborima 2012. godine izabran je za načelnika Općine Kakanj. Period u kojem je obavljao dužnost kantonalnog ministra ostao je zapamćen kao period intenzivne izgradnje cesta na području našeg kantona, a jedna od saobraćajnica koje su u tom periodu asfaltirane je i ona koja vodi do Ponijera.U protekle tri godine, na dužnosti načelnika Općine Kakanj, pokrenuo je brojne pozitivne procese. U značajnoj mjeri povećan je budžet, kao i izdvajanja za podsticaje u poduzetništvu i poljoprivredi, izdvajanja za ekologiju, sport i kulturu. U istom periodu Kakanj je postao sredina koja u BiH nudi najbolje pogodnosti za investicije.Izgrađeni su novi savremeni administrativni objekti, izvršena rekonstrukcija javnih objekata u kojima se pružaju usluge građanima. Kakanj je dobio nove, modernije i funkcionalnije saobraćajne i druge urbane konture.Sve to je realizirano bez kreditnih zaduženja.Uz sve to, u značajnoj mjeri organiziranim događajima, koji su kreirani u Kabinetu Načelnika Općine  porastao je kakanjski zavičajni i domovinski ponos.Swve to rezultiralo je i odlukom Općinskog vijeća Kakanj da Nermin Mandra, povodom ovogodišnjeg Dana Kaknja, bude i dobitnik najvećeg priznanja lokalne zajednice – Grba Općine Kakanj.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u