KakanjLive | Utorak, 19.01.2021. godine

Nermin Mandra o Kakanjskim danima

31.07.2016. - Kakanjski dani imaju lagane ljetne, lepršave i sadržaje kulture, imaju nešto što nadahnjuje i što život industrijskog grada čine ljepšim i bogatijim i zato sam ponosan na ovaj koncept, rekao je uoči početka ovogodišnjih Kakanjskih dana, načelnik Općine Kakanj, Nermin Mandra

nermin_kakanjskidani_pressMandra: U ovogodišnjim Kakanjskim danima svaki građanin može pronaći svoj interes i zanimanje

Organizacioni obor Kakanjskih dana, intenzivno je radio više od mjese dana. Imao je obavezu sačiniti i predložiti Općinskom načelniku programske sadržaje prema konceptu koji je uspostavljen prije tri godine. Program je od strane Načelnika općine, Nermina Mandre, prihvaćen i javnosti predstavljen na konferenciji za novinare.

O Kakanjskim danima koji slijede od sutra, 1. augusta Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, kaže:
- Izražavam zadovoljstvo što imamo priliku po četvrti put govoriti o kulkturno-sportskoj manifestaciji “Kakanjski dani” u novom i drugačijem konceptu. Sadržaji koji su pripremljeni ove godine su na tragu sadržaja koje smo imali ranije, s tim što su obogaćeni. Smatram da je ovakav koncept “Kakanjskih dana” ono što nam treba i što građani Kaknja svih uzrasta i svih generacija trebaju i u čemu svaki građanin može naći svoj interes i zanimanje. Ovakvi sadržaji su lagani, ljetni, lepršavi ali i kulturni, nešto što nadahnjuje i što život jednog industrijskog grada čine ljepšim, bogatijim i ponosan sam na ovaj koncept.

kakanjskidani_pres_16Sa Press konferencije: Samir Lušija, Nermin Mandra i Aldin Šljivo

Općinski načelnik Nermin Mandra istakao je i ulogu Javne ustanove Kulturno sportski centar Kakanj, rekavši:
- Nadam se da će ove godine, nakon što je Javna ustanova Kulturno sportski centar, preuzela ulogu glavnog organizatora, da će to biti još bolje nego ranije. Poznavajući dosadašnje aktivnosti i rad dirktora ove Javne ustanove, Aldina Šljive, uvjeren sam da će to tako biti. Zbog toga postoji općinska podrška i opredjeljenje da upravo Kulturno sportski centar bude nosilac ovih ali i svih drugih kulturno sportskih događaja u Kaknju. Općina kao finansijer i njihov osnivač dužna je da osigura sredstva i da zajednički, za naše građane, napravimo što bolju prvu sedmicu u augustu.
A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u