KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Nermin Mandra - Plašim se ove pobjede

03.10.2016. - Podrška koju je dobio općinski načelnik Nermin Mandra ide preko 70 procenata i kaže da je potrebno uložiti puno napora kako bi to opravdao

U izbornom štabu Stranke demokratske akcije proglašena je pobjeda na ovim lokalnim izborima, a to se posebno odnosi na rezultate za izbor općinskog načelnika. Tortu u znak pobjede zajedno su presjekli predsjenik općinske organizacije SDA Kakanj Sejad Zaimović i još uvijek nezvanično, ali po prvim rezultatima ubjedljivo novi/stari načelnik općine Nermin Mandra.

U svom obraćanju predsjednik Zaimović je rekao:
- Čestitam gospodinu Nerminu Mandri na ovoj pobjedi. Mi smo je i očekivali. Čestitam svima koji su dali doprinos da do ove pobjede dođe. Čestitam građanima Kaknja i aktivistima političkih stranaka na korektnoj kampanji, bez ijednog incidenta. U ovom trenutku smo zabrinuti šta će biti izborni rezultat u Srebrenici, a stojimo uz tamošnju SDA i Bošnjake Srebrenice. Brine nas i ovo što se dešavalo u Stocu. Stojimo uz sve građane Stoca i nadamo se da neće biti većih problema.

Nermin Mandra, kao nezvanično već kandidat koji je pobijedio za općinskog načelnika je rekao:
- Praktično, evo mi smo objavili pobjedu na ovim izborima. Zahvaljujem se svim građanima na iskazanom dostojanstvu i korektnoj atmosferi tokom izborne kampanje i izbornog dana. Zahvaljujem se aktivistima Stranke demokratske akcije i Saveza za bolju budućnost, čiji sam ja kandidat za općinskog načelnika. Plašim se ove podrške koja ide značajno preko 70 procenata. Dobiti ovoliku podršku znači uložiti puno napora da se to u narednom mandatu opravda. Vjerujem u lokalno jednistvo i na taj način možemo opravdati ovu pobjedu.

A. Zekić / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u