KakanjLive | Ponedjeljak, 25.05.2020. godine

Nerdin Fejzović osvojio srebro na Evropskom kupu

12.02.2017. - Kakanjac Nerdin Fejzović je na Evropskom kickboxing Kupu ''Karlovac Open 2017'' osvojio srebrenu medalju

nerdinsrebroNerdin Fejzović, lijevo kao drugoplasirani

Takmičenje je održano u Karlovcu od 10. do 12. februara 2017. godine, a okupilo je 2064 takmičara iz 187 klubova iz 28 država svijeta. Organizator ovog tradicionalnog Kupa je bio kickboxing klub ''Tigar'' iz Karlovca, a takmičenje se održalo pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Karlovačke Županije i Hrvatskog kickboxing saveza.

Nerdin Fejzović je na ovom turniru branio boje ''Titanium'' kluba iz Usore, a poražen je u finalu od Mađara, Alexa Sračaneka na bodove u kategoriji ''full contact'' do 67 kg.
''Želio bih se zahvaliti prvenstveno mom treneru Elvedinu Dubravcu na velikoj podršci i naravno svim mojim Kakanjcima koji me podržavaju. Za mene nema odmora jer mi za sedam dana slijedi Grand Prix na Ilidži gdje nastupam sa svojim klubom ''Warrior''. – rekao je Nerdin Fejzović u izjavi za Kakanjlive.

Fejzović će na Grad Prix-u na Ilidži nastupiti u kategoriji K-1 do 67 kg, a Kakanj će predstavljati još tri mlada borca, člana KBV ''Warrior'', Irfan Neimarlija, Kenan i Midhat Smaka, svi u ''kick lightu''.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u