KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Nemanja Anđušić-Očekuje nas težak meč

22.09.2018. - Dvadesetdvogodišnji Nemanja Anđušić je u izjavi za KakanjLive rekao kako je sedam bodova u posljednja tri kola nagrada za predan rad kompletnog tima.

Andjusic

Nakon lošeg strata u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa dobojske Mladosti je u posljednja tri kola osvojila sedam bodova i nagovijestila bolje dane. Smjena na klupi Mladosti urodila je plodom, a Adnan Zildžović je preporodio mladi tim Mladosti.

Mladost je u prošlom kolu savladala Gošk u Gabeli, a sjajan meč odigrao je Nemanja Anđušić koji je sa dva postignuta gola donio pobjedu svom timu.

-Željezničar respektujemo, ali želimo nastaviti seriju dobrih rezultata iz posljednja tri kola. Sigurno je kako nas očekuje težak meč u kojem moramo dati svoj maksimum ukoliko želimo pozitivan ishod. Drago mi je da se ekipa polako budi i da nas je krenulo, rekao je Nemanja Anđušić, te se osvrnuo na prethodne tri utakmice:

-U posljednja tri kola osvojili smo sedam bodova i to je velika nagrada za izuzetan trud koji smo uložili mi igrači i naši treneri. Kada dajete maksimum nagrada mora doći. Još uvijek imamo problema sa realizacijom, ali krenulo nas je konačno i ja sam zadovoljan kako svojim, tako i igramo kompletnog tima. Ono najbolje tek dolazi.

Veliki hendikep za ekipu Mladosti je taj što se duel sa Željom propustiti ponajbolji igrač, Abid Mujagić zbog tri žuta kartona, dok su svi preostali igrači u konkurenciji za nedjeljni duel.

Susret desetog kola između Mladosti DK i Željezničara igra se u nedjelju 23. septembra 2018. godine na stadionu u Doboju u 16:30 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će Miloš Gigović (Gradiška) sa pomoćnicima Fikretom Bačićem (Lukavac) i Čedomirom Vičićem (Ugljevik), a četvrti sudija je Mateo Musa (Čitluk). Za delegara susreta imenovan je Amir Hadžić (Velika Kladuša), a posmatrač suđenja je Drago Čule (Mostar).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u