KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Nedovoljno prijava za osposobljavanje krojača

08.08.2017. - Rok za prijave je produžen do 14. augusta 2017. Godine pa se pozivaju poslodavci koji imaju potrebu za zapošljavanjem novih radnika u trekstilnoj industriji da podnesu zahtjev za ostalom dokumentacijom

krojenjepozivjavni

Na Javni poziv za prijave na “Sufinansiranje obuke i stručnog osposobljavanja radnika za poslove krojenja i šivanja” koji je bio otvoren do 20. jula nije se prijavio dovoljan broj poslodavaca.

Pozivaju se poslodavci, koji imaju potrebu za zapošljavanjem novih radnika radi pokretanja nove proizvodnje i povećanja obima postojećih poslovnih aktivnosti u sektoru tekstilne industrije, da mogu podnijeti zahtjev za odobravanje i dodjelu općinskih podsticajnih sredstava za razvoj poduzetništva i obrta za  2017. godinu, projekat “Sufinansiranje obuke i stručnog osposobljavanja radnika za poslove krojenja i šivanja”. Rok se produžava do ponedjeljka, 14.8.2017. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj.

Zahtjevi sa neophodnom dokumentacijom mogu se dostaviti putem prijemne kancelarije Općine Kakanj ili poštom na adresu Općina Kakanj, Ulica branilaca bb, 72240 Kakanj, sa naznakom „Prijava na Javni poziv „Sufinansiranje obuke i stručnog osposobljavanja radnika za poslove krojenja i šivanja”.

Komisija će nakon pregleda pristiglih prijava na osnovu utvrđenih kriterija sačiniti rang listu prijavljenih poslodavaca. Prednost pri odabiru korisnika će imati proizvodne djelatnosti, poslodavci koji zapošljavaju veći broj radnika, izvoznici, poslodavci koji imaju potrebu za zapošljavanjem dodatnih radnika, te oni koji do sada nisu bili korisnici općinskih podsticajnih sredstava.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Službi za privredu, urbanizam i zaštitu okoline Općine Kakanj, Odsjek za lokalni ekonomski razvoj,  I sprat, zgrada Općine Kakanj svakim radnim danom od 07:00 – 15:30 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u