KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Nastavljena neugodna tradicija

09.04.2016. - I u četvrtom dvoboju protiv Jajčana igrači Rudara nisu uspjeli postići gol i osvojiti bod, čime je nastavljena neugodna tradicija

radost_rudar

U sva četiri dosadašnja nastupa Metalleghe BSI uspio je pobijediti.I ovaj put,baš kao i na dva gostovanja u Kaknju, kada su suci Oliver Kožul i Mirza Kazlagić bili režiseri pobjeda Jajčana, u glavnoj ulozi bio je sudija Darko Gedžić. U dv ije utakmice za samo dvadesetak dana protiv Čapljine i Metalleghea Gedžić je izrekao čak jedanaest javnih opomena (žuti kartoni) i jedno isključenje. Danas je u Jajcu čak požutio i rezervni igrač Adis Crnović, koji je s klupe protestirao na odluku Gedžića,koji je ciljano davao kartone igračima Rudara od kojih čak trojica(Đuđo,Sarvan i Goralija,op.a) nemaju pravo nastupa protiv Zvijezde. Iz predostrožnosti, trener Kapo je iz igre izvadio Vedina Kulovića i Fadila Čizmića jer bi se vjerovatno i oni našli u bilježnici Gedžića jer već imaju po dvije javne opomene.

Metalleghe je do pobjede došao u 57.minuti, na pomalo neuobičajan i sretan način. Naime, Nebojša Popović, nesuđeno pojačanje Rudara, šutirao je ka golu Jovića, lopta je zakačila Armina Sarvana i odsjela u mreži.

I pored teškog terena i tendencioznog suđenja, „Zeleno-crni“ su pružili dobru igru i bili ravnopravan protivnik favoriziranim Jajčanima, koji su ovom pobjedom zadržali vodeću poziciju.

Metalleghe BSI – Rudar 1:0
Stadion „Mračaj“ u jajcu. Gledalaca 200.Glavni sudija Darko Gedžić(Brčko). Pomoćnioci; Filip Jarić(Brčko) i Marko Grgić(Odžak).Delegat:Halim Stupac (Bihać). Posmatrač suđenja;Matan Boro(Livno).
Strijelci:1:0 Popović (57)
Žuti kartoni:Dilberović i Sakan(Metalleghe BSI), Đuđo, Topalović, Sarvan, Gafurović, Goralija i Crnović (Rudar)

METALLEGHE BSI:Fejzić, Brković(od 56.Kovač), Radulović(od 73.Durak), Helvida, Stakić, Dujaković, Pljevljak(od 67.Fejzić), Sakan, Gooman, Dilberović,Popović.Trener:Nermin Bašić.
RUDAR: Jović, Sarvan, Đuđo, Čizmić(od 77.Smolo), Goralija, Topalović, Gafurović, Kulović(od 61.Neimarlija),Džafić, Čehajić(od 64.Delić), Huseinspahić.Trener:Nijaz Kapo.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u