KakanjLive | Utorak, 15.06.2021. godine

Nastavlja se Operacija kino

20.06.2019. - Večeras je na programu drugi film, za kojeg je ulaz besplatan a posjetici će moći pogledati filmsku priču pod nazivom - Moje nevjerovatno ljeto sa Tess

Kao što je to bilo sinoć i večeras je ulaz na projekciju filma besplatan i to u okviru Operacije kino što je projekat Obale Art Centra u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom i JU KSC Kakanj. Ljudi iz kaknjske kuće „sporta i umjetnosti“ su se potrudili da sve prođe na vrhunskom nivou, a prije svega d abis e građabi Kaknja i ljubitelji filmske umjetnosti osjećali ugodno i raspoloženo.

“Moje nevjerovatno ljeto sa Tes” debitantski je dugometražni film nizozemskog redatelja Stevena Wouterlooda. Film je obiteljska drama: bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Iako se prisiljava na samoću da bi se zaštitio od tuge, u pustolovinama koje doživljava s djevojčicom Tess, shvatiti će koliko je porodica stvarno važna. Istražujući porodične odnose, film naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti.

Ovdje objavljujemo fotozapis sa sinošnje projekcije filma “Hladni rat”, Pawela Pawlikowskog , koju su prisustvavale i  ličnosti iz  svijeta filmske i pozorišne umjetnosti, a koje je ugostio direktor JU KSC Kakanj i jedan od popularnijh bh. glumaca sarajavske  škole glume Mirza Mušija. Filmsku večer, domaćine i posjetice projekcije svojim prisustvom su  uveličali: Jasna Ornela Berry, Aida Bukva i Adnan Hasković.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u