KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Nastavlja se epidemiološko anketiranje i dezinfekcija

31.03.2020. - Vrši se dezinfekcija terena, epidemiološko anketiranje kontakata i stanara zgrade u ulici Alije Izetbegovića 77 i uzimanje uzoraka za testiranje lica za koje je utvrđeno da su bili u direktnom kontaktu sa pozitivnim osobam

smanjikretanje

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obaještava javnost da na području općine Kakanj imamo tri pozitivne osobe na novi korona virus koji su smješteni u Izolatoriju KB Zenica. Trenutno je 507 osoba stavljeno pod zdravstveni nadzor gdje im se kontinuirano prati zdravstveno stanje i daju sve neophodne smjernice i instrukcije za zaštitu ličnog i kolektivnog zdravlja, a 182 osobe je završilo sa prvih 14 dana samoizolacije i njima su u Higijensko epidemiološkoj službi JU „Dom zdravlja“ Kakanj data jasna uputstva i savjeti kojih su obavezni pridržavati se u narednom periodu.

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obaještava javnost da se poduzimaju sve mjere i radnje kako bi se saniralo žarište (Ul. Alije Izetbegovića br. 77 lamela ulaz B ) koje je povezano sa tuzlanskom klinikom. U tom kontekstu vrše se dezinfekcija terena, epidemiološko anketiranje kontakata i stanara zgrade  i uzimanje uzoraka za testiranje onih kontakata za koje je utvrđeno da su bili u direktnom kontaktu sa pozitivnim osobama.

Molimo sve građane koji su bili u zemljama ili regijama, one koji su bili u poznatim klasterima (Konjic, Mostar, Banja Luka, Tuzla) u BiH ili u kontaktu sa stanarima iz Ul. Alije Izetbegovića br. 77 lamela ulaz B, a pogotovo sa pozitivnim pacijentima, da se OBAVEZNO trebaju javiti putem telefona i da izvrše registraciju na sljedeće brojeve: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958 ili 124, gdje će dobiti potrebne instukcije o daljnjem postupanju. OBAVEZNO svi koji su ostvarivali socijalni kontakt moraju ostati u samoizolaciji i biti u kontaktu sa Higijensko epidemiološkom službom JU „Dom zdravlja „ Kakanj.

Dom zdravlja Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u