KakanjLive | Subota, 04.07.2020. godine

Naseljena mjesta pred izbore u mjesnim zajednicama

28.05.2017. - Izbori u 37 kakanjskih mjesnih zajednicaa biće održani u 110 naseljenih mjesta

mzkakanj

Planirano je da se izbori u kakanjskim mjesnim zajednicama održe u nedjelju 2. Jula ove godine. O potvrđivanju ovog datuma, odluku treba donijeti Općinsko vijeće Kaknja, na Osmoj sjednici koja je zakazana za utorak 30 maja. Na istoj sjednici treba biti imenovana i komisija od sedam članova koja će pripremiti, organizovati i voditi izborni proces. Komisija za provođenje izbora u mjesnim zajednicama posebnim rješenjem će imenovati članove biračkih odbora. Rezultate izbora utvrdit će i proglasiti Komisija za provođenje izbora u mjesnim zajednicama. Rezultate izbora za članove savjeta mjesnih zajednica potvrđuje Općinsko vijeće.

Na području Općine Kakanj ima ukupno 37 mjesnih zajednica sa nizom pripadajućih naseljenih mjesta i dijelova naseljenih mjesta. Evo popisa svih 37 mjesnih zajednica u kojima će biti održani izbori, sa popisom pripadajućih naseljenih mjesta: MZ Bičer (Bičer, Slivnica i Željeznička stanica Kakanj), MZ Bijele Vode (Bijele Vode, Kučići, Hausovići i Gornji Banjevac), MZ Bjelavići (Bjelavići, Podbjelavići i Obre), MZ Brežani (Brežani, Bištrani i Miljačići), MZ Brnjic (Brnjic, Bašići, Jarevice i Pedići), MZ Brnj (Brnj), MZ Bilješevo (Bilješevo, Gornji Lučani i Donji Lučani), MZ Bukovlje (Bukovlje i Govedovići), MZ Čatići ( Čatići, Hrasno i Turbići), MZ Donji Kakanj (Donji Kakanj, Groce, Karaulsko polje i Tičići), MZ Dubovo brdo (Dubovo brdo, Danci, Drijen i Kondžilo), MZ Dumanac (Dumanac i Desetnik), MZ Doboj (Doboj i Hrasnice), MZ Haljinići (Haljinići, Bistrik-Crkvenjak i Marijina voda), MZ Kakanj I (Kakanj, Bare i Plandište), Kakanj II (Kakanj), MZ Krševac (Krševac, Hodžići, Podborje, Turalići, Varalići), MZ Kraljeva Sutjeska (Kraljeva Sutjeska, Ratanj i Teševo), MZ Mramor (Mramor, Ribnica, Subotinje i Dračići), MZ Modrinje (Modrinje, Viduša, Šaranovići i Bosna), MZ Nažbilj (Nažbilj, Bastašići, Lipnica i Klanac), MZ Pope (Pope), MZ Podgora (Popržena Gora, Sopotnica, Jehovina), MZ Papratnica (Donja Papratnica, Gornja Papratnica, Javor i Sebinje), MZ Povezice (Povezice), MZ Poljani (Poljani, Paratno i Lučići), MZ Ričica (Ričica, Živalji i Rojin Potok), MZ Seoce (Seoce, Bijelo Polje i Lukovo brdo), MZ Slapnica (Gora i Slapnica), MZ Starposle (Starposle, Slivan, Hrastovac i Gradac), MZ Tršće (Tršće i Ivnica), MZ Termoelektrana (Termoelektrana, Koprivnica, Kujavče, Donji Banjevac i Jezero), MZ Varda (Varda), MZ Vukanovići (Vukanovići, Zlokuće i Slagoščići), MZ Veliki Trnovci (Veliki Trnovci i Pavlovići), MZ Zagrađe (Zagrađe, Semetiš i Halinovići) i MZ Zgošća (Zgošća, Crnač i Alagići).

Pored navedenih naseljnih mjesta u mjesnim zajednicama postoje i mjesta koja se smatraju dijelovima naseljenih mjesta, a ovom prilikom nisu uvrštena u naš popis.

Posljedni izbori u mjesnim zajednicama održani su u julu, prije četiri godine.

 

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u