KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Najnovije knjige u Gradskoj biblioteci

17.07.2018. - Nešto novo i sasvim drugo, knjige o sportu i rekreaciji. Naučite osnove. Lakše ćete do željenih ali i vrhunskih rezultata

Postanite kompletan fudbaler, sposoban da konzistentno i uspješno primenjujete tehniku i izvršavanje osnove taktike. Više od 80.000 igrača je pomoću knjige Fudbal: koraci do uspjeha uspjelo da usavrši svoje fudbalske vještine i podigne svoju igru na mnogo viši nivo.

Fudbal i Košaraka

Pomoću knjige Fudbal: koraci do uspjeha savladajte sve ključne vještine neophodne za igru na fudbalskom terenu. Ovo je sveobuhvatan vodič koji sadrži progresivne instrukcije za optimalno učenje tehnika pojedinačne igre i ekipne taktike.
Usavršite važne košarkaške vještine i unaprijedite svoju igru. Košarka: koraci do uspjeha pruža detaljne progresivne instrukcije za obuku osnovnih košarkaških elemenata i taktike, sa detaljnom analizom šuta i 111 vježbi kojima možete da ocijenite svoj napredak.
Preko milion prodatih primeraka širom svijeta!
Peto, dopunjeno izdanje - sa uključenim novim prikazima pokreta, vježbama istezanja i autentičnim ilustracijama koje potpisuje Frédéric Delavier, čitaoci su u prilici da steknu dodatna saznanja na koji način mišići funkcionišu tokom vežbi snage. Ovaj jedinstveni bestseler kombinuje vizuelne detalje ljudske anatomije u pokretu, sa najboljim savetima za trening mišićne snage – dobitna kombinacija i za amatere i za profesionalce.

Odbojka: koraci do uspjeha

Savladajte osnovne elemente odbojkaške tehnike i sigurni izađite na teren. Knjiga pruža sveobuhvatan i sistematski pristup učenju, stručne savjete i instrukcije, jasne ilustracije i šezdeset vježbi za usavršavanje odbojkaške igre.
U ovoj knjizi su objašnjeni osnovni obrasci kretanja na terenu i karakteristični stavovi igrača. To je osnova na koju se nadovezuju pojedinačni tehnički elementi: serviranje, prijem servisa, dizanje, napad, blokiranje i odbrana polja. Pažljivo odabrane vježbe i detaljne instrukcije doprinose bržem usvajanju gradiva, a sistem bodovanja nakon svake vježbe i koraka pomaže čitaocu da provjeri svoju uspješnost u određenom koraku.
Anatomija treninga snage
Mnoge knjige objašnjavaju koji mišići se aktiviraju tokom izabranih vježbi ili pokreta ali nijedan drugi naslov ne približava funkcionalnu anatomiju čovjeka svakodnevnom treningu kao što to čini Anatomja treninga snage. Više od 600 ilustracija u boji pruža informacije o primarno angažovanim mišićima za izvođenje određenog trenažnog pokreta ili vežbe, zajedno sa prikazom okružujućih struktura – kostiju, ligameneta, tetiva i drugih vezivnih i susjednih tkiva.
Kao da ispred sebe imamo rendgenski snimak svake vježbe snage, Anatomija treninga snage ilustruje i površne i duboke mišićne grupe detaljno opisujući sve varijacije u položajima za izvođenje uobičajenih vježbi treninga snage. Na taj način, čitalac postaje svjestan obrasca regrutacije mišića jedinstvenog za svaku pojedinačnu vježbu, istovremeno opisujući odnose mišića sa susjednim strukturama. Nove strane na originalan način donose i dodatne informacije o tipičnim povredama koje nastaju tokom treninga snage, podvlačeći značaj preventivnih mjera kako bi vježbali bezbjedno i efikasno.

Biciklizam

Naučite sve što je potrebno da maksimalno poboljšate biciklističku snagu, brzinu i izdržljivost! U knjizi Biciklizam: anatomija opisane su 74 najefikasnije vežbe za bicikliste, a za svaku je dat detaljan opis za njeno izvođenje i anatomska ilustracija u boji, na kojoj su obeleženi angažovani mišići.
U knjizi možete naći više od pukog opisivanja vežbi jer vas autor stalno navodi da vizualizujete kako trenirate na biciklu ili učestvujete u trci. Ilustracije obuhvataju prikaze savladavanja krivina, uspona ili nizbrdica i vožnje bicikla maksimalnom brzinom, sve to da bi vam bilo jasnije na koji način konkretnu vežbu možete da povežete sa poboljšanjem biciklističkih postignuća. Od strmih uspona do klizavih ravnih deonica, autor knjige Biciklizam: anatomija postarao se da vas pripremi za bilo koji izazov na koji naiđete.
Naučićete kako da modifikujete svaku vježbu da biste forsirali specifične grupe mišića, smanjite mišićnu napetost i minimizujete rizik od javljanja tipičnih biciklističkih povreda. Takođe ćete naučiti na koji način da integrišete opisane vježbe kako biste osmislili trening na osnovu vaših individualnih potreba i postavljenih ciljeva.
Bez obzira na to da li trenirate za predstojeću trku stoljeća ili da biste savladali veoma težak uspon i pri tom sačuvate snagu, knjiga Biciklizam: anatomija omogućiće vam da izvučete maksimum iz svake svoje vožnje bicikla.

Tenis

Naučite i usavršite sve vještine neophodne za igranje tenisa da biste unapredili svoju igru i podigli je na viši nivo.
U knjizi Tenis: Koraci do uspjeha obezbjeđene su detaljne napredne instrukcije i prateće ilustracije za svaki tip udarca: servis, ritern, forhend, bekhend, volej, dijagonale, niske i visoke lopte. Vježbajte i unaprjedite tehnike udaraca pomoću 80 vežbi kojima ćete uravnotežiti i ubrzati svoj napredak u igri.
Nakon što izgradite čvrstu osnovu vještina, na nju ćete nadograditi znanje taktike koje će vam pomoći da izvodite prave udarce tokom teniskog meča i kada igrate singl i kada igrate dubl. Uz malo truda, postaćete pobjednik za tren oka!
Saznajte kako da postignete snažniji start, eksplozivnije okrete i bolje prolazno vreme!

Plivanje

Knjiga Plivanje: anatomija naučiće vas na koji način možete da poboljšate sportska postignuća time što ćete unaprjediti snagu mišića i optimizovati efikasnost svakog zaveslaja. U knjizi su opisane 74 najefikasnije vežbe za plivače, a uz svaku su dati detaljano uputstvo za njeno izvođenje i anatomska ilustracija u boji na kojoj su obilježeni angažovani mišići.
U knjizi Plivanje: anatomija naći ćete više od pukog opisivanja vježbi, jer vas autor stalno navodi da zamislite sebe kako startujete sa startnih blokova, kako se nalazite u vodi, ili se upravo takmičite. Ilustracije obuhvataju prikaze startova, okreta i zaveslaja u sve četiri takmičarske plivačke discipline (slobodni stil, prsni stil, leđni stil i delfin stil) da bi vam bilo jasnije na koji način konkretnu vježbu možete da povežete sa poboljšanjem plivačkih postignuća. Naučićete i kako da modifikujete svaku vježbu da biste forsirali specifične grupe mišića, poboljšali položaj tjela u vodi i minimalizovali rizik od pojave uobičajenih plivačkih povreda. Najbolje je što ćete naučiti da integrišete opisane vježbe i osmislite trening na osnovu vaših individualnih potreba i postavljenih ciljeva.
Bez obzira na to da li trenirate za takmičenje u disciplini sprint na 50 metara slobodnim stilom ili za plivačku etapu triatlona, knjiga Plivanje: anatomija omogućiće vam da u vodu uskočite spremni da ostvarite svaki zadati cilj.

Fiziologija fudbala

Knjiga Fiziologija fudbala upoznaje čitaoce sa bazičnim fiziološkim principima fudbalske igre i načinima upotrebe različitih fizioloških alata u programiranju treninga, identifikaciji talentovanih igrača i planiranju oporavka fudbalera. Autori poglavlja u ovoj knjizi su ugledni istraživači iz Španije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, koji se bave primjenom naučnih principa i znanja u fudbalu, sarađujući sa vrhunskim timovima i reprezentativnim selekcijama. Fiziologija fudbala je namenjena fudbalskim trenerima svih nivoa takmičenja, stručnjacima za fizičku pripremu, sportskim ljekarima i fizioterapeutima, profesorima fizičkog vaspitanja i sporta, studentima fakulteta za sport i drugih visokoškolskih ustanova, polaznicima UEFA kurseva za fudbalske licence i svim drugim stručnjacima koji se bave fudbalom.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u