KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Najduži i programski najbogatiji Kakanjski dani

24.07.2018. - Ovogodišnji Kakanjski dani će trajati nešto duže nego ranije, a već prvi dan, na otvaranju centralna bina će ugostiti 13 kulturno umjetničkih društava iz devet evropskih zemalja

Na press konferenciji organiziranoj u sali Općine Kakanj predstavljen je program ovogodišnje Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2018”. O manifestaciji su govorili direktor Javne ustanove KSC Kakanj, Aldin Šljivo i načelnik Općine Nermin Mandra.
- Puno posla i truda je iza nas. Na priremama i organizaciji radimo 2-3 mjeseca. Tu je brojan Organizacioni odbor. Za ukupnu realizaciju posebnu zahvalnost dugujemo Općini Kakanj. Pripremili smo 40 programskih sadržaja od koji je 16 kulturnoumjetničkih, sportskih je 14, a ostalo su drugi zabavni i revijalni sadržaji.Petnaest programa je namjenjeno djeci. Na različite načine u pripreme je uključeno 30 udruženja građana i 2000 učesnika. Svaka programska aktivnost ima koordinatora, rekao je direktor Šljivo.

Prvi puta u Kaknju-veliki međunarodni festival folklora

Kakanjski dani, već na otvaranju u subotu 28. jula donose premijerno i prvi puta u Kaknju uopće veliki Međunarodni dječiji festival folklora. Ukupno iz devet država na festival dolazi 13 kulturno umjetničkih društava.Učestvuju tri društva iz Bosne i Hercegovine, dva iz Hrvatske, dva iz Turske i po jedno Društvo iz: Španije, Slovačke, Rusije, Mađarske, Bugarske i Grčke.

Manifestacija će biti organizirana u periodu od 28. jula do 4. augusta i trajat će nešto duže nego ranije. Prvobitno je postojao plan de se sve završi do 3. augusta, međutim radi racionalinijeg pšristupa i učesnika i posjetioca, neki programski sadržaji su pomjereni na 4. i 5. august. Kakanjski dani će sadržavati  mnoštvo kulturnih, sportskih, edukativnih i zabavnih sadržaja za sve uzraste i generacije, a posebna pažnja će biti posvećena kakanjskim mališanima.

Poziv Kakanjcima i stanovnicima susjednih gradova

Tri su glavne lokacije: centralna bina, park Doma kulture i Park prijateljstva.Centralna bina će biti locirana 10 do 15 metara niže u odnosu na prošlu godinu, na glavnoj saobraćajnici. Izvođač radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice je uspio odraditi dovoljno posla da se centralna bina postavi na to mjesto.

“Upućujem poziv sugrađanima, ali i gostima iz drugih gradova da prisustvuju sadržajima Kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani 2018. Drago mi je što smo imali priliku angažirati i domaće kakanjske muzičare, a još kad znamo da su ti domaći kakanjski muzičari najbolji u regionu, onda je veliko zadovoljstvo da one najbolje angažiramo da nastupe u svom gradu”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Ulaz na sve sadržaje, uključujući i koncerte, je za sve posjetioce besplatan. Glavni finansijer svih sadržaja manifestacije je Općina Kakanj, a organizaciju sadržaja su pomogli BH Telecom i Samsung.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u