KakanjLive | Subota, 30.05.2020. godine

Najava-Biznis liga Kakanj 2017

13.09.2017. - I ove godine Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj organizira Biznis ligu u malom nogometu “Kakanj 2017”. Liga počinje 1.10.2017.godine, a utakmice će se odigravati vikendom u popodnevnim terminima u sportskoj dvorani u Kaknju.Rok za prijave ekipa je 27.9.2017.godine, a izvlačenja grupa je zakazano za 29.9. u 16:00 sati

biznisligaplakat

Biznis liga predstavlja jedinstven projekat koji u posljednje četiri godine privlači pažnju velikog broja privrednih subjekata iz Kaknja, ali i iz drugih gradova. Ovaj zanimljivi sportski događaj traje od 2014. godine i omogućava zaposlenicima privrednih subjekata da se druže, da bolje upoznaju kolege iz drugih firmi srodnih ili različitih poslovnih aktivnosti, te da u fer i korektnom odmjeravanju nogometnog umijeća brane boje svoje firme.

Ekipe se prijavljuju na pripremljenom obrascu koji se može dobiti u prostorijama uprave Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj svakim danom od 7:30 do 15:30 sati, a također se može po zahtjevu dobiti i na željeni fax i e-mail. Dodatne informacije i pojašnjenja se mogu dobiti putem telefona sa brojem: 032 771 920.

Kotizacija po ekipi iznosi 250 KM.

Za tri prvoplasirane ekipe obezbijeđene su vrijedne nagrade.
Pozivamo sve privredne subjekte (preduzeća, firme) da prijave svoje ekipe i da učestvuju u takmičenju, a sve ljubitelje sporta pozivamo da prate utakmice.

Rok za prijave ekipa je 27.9.2017.godine, a izvlačenja grupa je zakazano za 29.9. u 16:00 sati u kultnom školskom Caffe baru “Evropa” koji radi u sastavu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

Na svim utakmicama će biti obezbijeđeni profesionalni suci, zapisničar, fizičko osiguranje, fotograf, semafor i medicinska ekipa.

Pravila i propozicije su prilagođeni rekreativcima, pa će se igrati sa 5 + 1 brojem igrača (dozvoljeno prijaviti najmanje 7, a najviše 14 igrača). Utakmice se igraju dva poluvremena u trajanju od 10 minuta aktivne igre. Sistem takmičenja će se odrediti zavisno od broja prijavljenih ekipa.
Prijavljeni igrači moraju biti isključivo zaposlenici firme koju predstavljaju. Dozvoljeno je da jednu ekipu čine radnici iz dvije manje firme, kako bi se dala mogućnost i radnicima iz firmi sa malim brojem radnika da učestvuju u ovom takmičenju. U ekipi može biti jedan vanjski saradnik u slučaju ako dvije ekipe nisu spojene i ta osoba ne smije biti profesionalac (ne smije biti registrovan pri NS BiH).

Spiskovi ekipa se moraju zaključiti do početka izvlačenja, a za svaku naknadnu prijavu ekipa plaća po jednom prijavljenom igraču administrativni trošak od 50 KM.

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u