KakanjLive | Subota, 15.08.2020. godine

Nagradu igra-Ideja za muzejski suvenir

20.03.2019. - Muzej Kaknja poziva sve zainteresirane s područja općine Kakanj da budu učesnici nagradne igre u okviru koje je potrebno osmisliti ideju za budući muzejski suvenir. Prijave se mogu slati do 27. aprila tekuće godine

muzejidejno

Tri najbolje ideje bit će novčano nagrađene (1. nagrada 100 KM, 2. nagrada 80 KM, 3. nagrada 60 KM), dok će jedno od rješenja biti pretočeno u suvenir Muzeja Kaknja.

“Pozivamo vas da istražite naslijeđe i predložite ideju koja će predstaviti bogatstvo kulturnih dobara. Možda baš Vaša ideja bude odabrana za muzejski suvenir, a Vi postanete najbolji ambasador kulturnog naslijeđa svog kraja”, saopšteno je iz Muzeja Kaknja.

Neke od ideja za suvenir su: spomenici, tradicionalni zanati, način življenja kroz prošlost, specifični arheološki lokaliteti ili historijske ličnosti…

Ideje ne trebaju biti razvijene do finalnog proizvoda, a mogu se slati:
1. kao grafička rješenja (nacrtana rukom ili u nekom od kompjuterskih programa, slobodni format),
2. u obliku teksta (slogan).

Predložene ideje bi se kasnije koristile, uz adaptaciju, za ispis na tekstilne cekere, čaše, majice, razglednice, notese, ali i izradu replika, nakita inspirisanog naslijeđem, dodataka za mobilni telefon i slično.

Pored pojedinaca, prijedloge ideja mogu slati zainteresirane grupe mladih, škole, školske sekcije ili razredi.

Prijave se mogu slati do 27. aprila tekuće godine.

U prijavi je potrebno navesti ime i prezime ili naziv škole koja je nosilac ideje s kontakt podacima (e-mail, broj telefona), naziv i opis ideje za muzejski suvenir, te priložiti grafičko rješenje/tekst u slobodnom formatu. Sve navedeno poslati na službeni e-mail juksckakanj@ksckakanj.ba.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u