KakanjLive | Srijeda, 02.12.2020. godine

Nagrada za enterijer zgrade Općine Kakanj

08.04.2016. - Arhitektonskom studiju “Entasis” dodijeljena nagrada za realizirani enterijer u novoigrađenoj zgradi Općine Kakanj

Na ovogodišnjem salonu “Collegium Artisticum 2016″ koji je otvoren 5.aprila u Sarajevu, arhitektonskom studiju “Entasis” dodijeljena je nagrada za realizirani enterijer u novoigrađenoj zgradi Općine Kakanj.

Radi se o tradicionalnoj šestoaprilskoj izložbi na kojoj se dodjeljuju nagrade na najbolja ostvarenja na poljima likovne i primjenjene umjetnosti, dizajna i arhitekture u BiH.

U obrazloženju žirija se kaže:
“U vremenu kada veliki uticaj na detalje i materijalizaciju imaju investitori i budžet, realizirani enterijer Općine Kakanj dokazuje da postoje načini da se ustraje do kraja, te uspije postići maksimum".

Čiste linije, igra otvorenih i zatvorenih ploha, komunikacija u ulozi skulptura u prostoru, balansirana materijalizacija i paleta odabranih boja, te prirodno svjetlo, u zajedničkoj interakciji, čine ovu realizaciju javnog enterijera veoma uspješnom.

Značaj ove realizacije enterijera je još veći ako uzmemo u obzir da je lociran na području općine Kakanj, a da u mnogim većim gradovima ne postoji veliki broj sličnih primjera”.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u