KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Nade Mladosti i Rudara na turniru u Makarskoj

05.10.2017. - U povodu dana Grada Makarske, Nogometni klub Zmaj devetu godinu zaredom organizira Međunarodni nogometni turnir za mlađe uzraste pod nazivom ‘Mali Zmaj 2017′. Turnir će se održati od 5. do 8. oktobra/listopada i na istom će nastupiti po dvije selekcije kakanjskih klubova Mladosti i Rudara

Na ovom natjecanju nastupit će klubovi iz Hrvatske, Švedske, Češke, Slovenije, Kosova, BiH, Crne Gore i Srbije. Uz najdražeg gosta Makarana Hajduka na turniru će sudjelovati i niz prvoligaških i premijerligaških klubova , kao što su: NK Rijeka, Željezničar (Sarajevo), Vojvodina (Novi Sad), Sarajevo, Zrinjski (Mostar), Krško, Ekhagens IF Jonkopingte, Mladost (DK), Rudar Kakanj, te mnogi drugi, među kojima i dječaci Slavije iz Praga, čiji seniori igraju Ligu prvaka. Sa sedamdesetak selekcija iz 38 klubova čine ovaj turnir ne samo jednim od najkvalitetnijih već i najmasovnijih u ovom dijelu Evrope.

Takmičenje će se održati u tri kategorije, U-9 (2009), U-11 (2007) i U-14 (2004), a utakmice će se igrati na terenima Gradskog sportskog centra Makarska, te na igralištima Uranije u Baškoj Vodi i Jadrana u Tučepima.

Treneri mlađih selekcija Mladosti Nazif Terzić, Elvir Kozica i Zlatan Halaba predvodit će U-9 i U-11 kategorije, dok su Amel Kozlo, Samir Trako i Kemal Šabić pored kategorije U-11, koju sačinjavaju igrači iz Škole fudbala Rudara, prijavili i takmičarsku ekipu predpionira, U- 14, koja će igrati na velikom terenu sa postavama od 11 igrača.

Treba istaći da ekspediciju Rudara, pored tri trenera, sačinjava 39 igrača, a Mladost 23 pjetlića čije se utakmice kategorije U-11 igraju na polovini terena, a U-9 na malim igralištima dimenzija 40x30 metara, te da su ukupno 62 igrača otputovala jednim autobusom i kombijem, te sa tri putnička automobila trenera Mladosti i Rudara, što je za svaku pohvalu i znak  nove suradnje dva kakanjska nogometna ligaša.

Planirano je da će na 150 utakmica nastupiti preko 1200 mladih nogometaša. Važnost ovog turnira pokazuje i t o što je uvršten u kalendar službenih aktivnosti Hrvatskog nogometnog saveza.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u