KakanjLive | Petak, 22.01.2021. godine

Načelnik Šljivo posjetio Ferida Sinana

18.03.2019. - Na novoj adresi u iznajmljenoj kući, Načelnik Šljivo posjetio Ferida Sinana koji je godinama živio u hodnicima nelegalnih rudarskih jama

posjtavelikaNačelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i predsjednik SUBOK-a Muhdin Begić posjetili Ferida Sinana

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo i predsjednik Saveza udruženja/boračkih organizacija općine Kakanj (SUBOK) posjetili su danas Ferida Sinana, borca koji nema trajno riješeno stambeno pitanje i koji je u određenim periodima proteklih godina spavao u rudarskoj jami.

Ferid Sinan stanuje trenutno u kući koja je iznajmljena, a kiriju će plaćati Općina Kakanj.

Načelnik Šljivo i predsjednik SUBOK-a Begić su kroz otvoren razgovor sa Sinanom kazali da će Općina Kakanj plaćati kiriju sve dok se trajno ne riješi njegovo stambeno pitanje.

Vezani tekst:PRONAĐEN STAN ZA FERIDA SINANA

Ferid Sinan ne zadovoljava uslove za dodjelu novčane pomoći za stambeno zbrinjavanje s kantonalnog nivoa jer nema dvije godine učešća u vojsci, no bez obzira na to tražit će se rješenje.

sinannaadresivardaFerid Sinan ne živi više u jamskim pećinama-evo ga na novoj adresi

“Da je jedan dan bio u vojsci Ferid Sinan zaslužuje krov nad glavom i mi ćemo to riješiti. Jedna od varijanti na kojoj radimo je smještaj u zgradu socijalnog stanovanja koju planiramo graditi iza zgrade TC Robot”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Dogovoreno je i da već sutra Sinan posjeti kakanjski Dom zdravlja kako bi se izvršili svi potrebni ljekarski pregledi i ustanovilo njegovo zdravstveno stanje, a sve u cilju da se razmotre mogućnosti da dobije trajnu socijalnu novčanu pomoć.

U istupima u javnosti koji su bilježeni proteklih dana Ferid Sinan je naglasio da je period problema s alkoholom iza njega i da se neće ponavljati problemi koji su ga ranije pratili.

posjtavelika

Podsjetimo, postoje informacije da je Ferid Sinan samovoljno napustio Rudnik mrkog uglja Kakanj 1999. godine.

Kao osobi bez riješenog stambenog pitanja Općina Kakanj je plaćala kiriju za Ferida Sinana, no stanodavci su otkazivali ugovore o davanju stana pod zakup žaleći se na ponašanje Ferida Sinana i probleme vezane za alkohol.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u