KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Načelnik Kaknja posjetio povratnike na području Foče

28.02.2016. - Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra sa saradnicima Mirzom Fazlićem, šefom Službe za privredu, i Nurudinom Hrustom, šefom Službe civilne zaštite, posjetio je povratnike na području Foče

nacelnikfoca

U subotu, 27.februara 2016.godine, načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra sa saradnicima Mirzom Fazlićem, šefom Službe za privredu, i Nurudinom Hrustom, šefom Službe civilne zaštite, posjetio je povratnike na području Foče.

Cilj posjete bio je podržati bošnjačke povratnike sa područja Foče u njihovim nastojanjima da ostanu na svojim višestoljetnim ognjištima sa kojih su protjerani 1992. godine, uputiti im izraze bratske solidarnosti i razumijevanja kakanjskog naroda, ohrabriti ih jasnom porukom da nisu sami u svojoj borbi i zalaganju za uspostavu održivog povratka…

Povratnicima je uručena i skromna pomoć Općine Kakanj u obliku poljoprivrednih mehaniziranih alata koje će međusobno dijeliti i zajednički koristiti više povratničkih porodica.

Povratnicima uručena skromna pomoć u znak podrške i solidarnosti kakanjskog naroda

Goste iz Kaknja veoma srdačno su dočekali predstavnici Bošnjaka-povratnika na područja Foče, a upriličena je i posjeta Carevoj džamiji čija se obnova ovih dana završava, te posjeta Aladža džamiji koja se također diže iz pepela nakon što je, kao i Careva džamija, do temelja uništena 1992.godine.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u