KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Na velikoj sceni Doma kulture gostovao Miki Trifunov

12.04.2018. - Kakanjski srednjoškolci danas su uživali uz doajena bosanskohercegovačkog glumišta Mikija Trifunova u velikoj sali Doma kulture Kakanj

trifunovpublikaKakanjski srednjosškolci danas su uživali uz doajena bosanskohercegovačkog glumišta Mikija Trifunova u velikoj sali Doma kulture Kakanj

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je ugostila ovog čuvenog sarajevskog glumca u okviru Programa obilježavanja Dana oslobođenja Kaknja i Dana općine Kakanj.

Ovom prilikom on je odigrao svoj poetski performans “Svjedok”, koji se sastoji od govorenja poezije velikih, kako domaćih tako i svjetskih pjesnika.

Smatramo da su ovakvi sadržaji itekako potrebni Domu kulture i da je publika željna ovakvih sadržaja. U vremenu u kojem se gubi osjećaj za riječ, osjećaj za lijepu riječ, važno je da barem na sceni nastavimo da njegujemo važnost i poetski naboj jezika. Ovaj program bio je namijenjen za učenike svih srednjih škola iz Kaknja, ali i za sve zainteresirane.

trifunovscenaTrifunov je kazao je da je lijepa riječ i međusobna ljubav ono božansko u nama, što smo u ovom vremenu poremećenih vrijednosti izgleda zaboravili.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u