KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Na Svjetski dan štednje nagrade za literarne radova

31.10.2016. - Prvu nagradu osvojila je Vasvija Ibrahimspahić, učenica IV razreda OŠ “15. april” koja je po mišljenju stručnog žirija imala najbolji rad na temu “Svjetski dan štednje”. Drugo mjesto osvojio je Eldar Mujčinović, učenik V razreda OŠ “Ahmed Muradbegović”, a treće mjesto osvojio je Ensar Đelo, učenik V razreda OŠ “Mula Mustafa Bašeskija

stednjaRaiffeisen bank i JU KSC Kakanj i ove godine poticali najmlađe na štednju

Obilježavanje Svjetskog dana štednje” održano je danas u prostorijama Omladinskog centra, a učešće su uzeli učenici iz OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”, OŠ “Hamdija Kreševljaković”, OŠ “15. april”, OŠ “Rešad Kadić”, OŠ “Ahmed Muradbegović” i OŠ “Omer Mušić”. Tako su Raiffeisen bank i JU KSC Kakanj  i ove godine obilježili Svjetski dan štednje i na originalan način ukazali na značaj štednje kod naših najmlađih sugrađana.

Organizovan je takmičarski dio izbora najboljeg literarnog rada na zadatu temu „Svjetski dan štednje“. Komisija se sastojala od šest učitelja iz škola koji su po završetku čitanja učeničkih literarnih radova glasali i izabrali najbolji rad i pobjednika takmičenja.Raiffeisen banka Kakanj obezbijedila je nagrade za sve učesnike programa, a pobjednica takmičenja dobila je otvorenu štednju knjižicu u banci sa početnim iznosom štednje u iznosu od 100 KM.

Prvu nagradu osvojila je Vasvija Ibrahimspahić, učenica IV razreda OŠ “15. april” koja je po mišljenju stručnog žirija imala najbolji rad na temu “Svjetski dan štednje”.Drugo mjesto osvojio je Eldar Mujčinović, učenik V razreda OŠ “Ahmed Muradbegović” a treće mjesto osvojio je Ensar Đelo, učenik V razreda OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u