KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Na redu utopljavanje zgrade kakanjske gimnazije

30.01.2018. - Vlada Zeničko dobojskog kantona je planirala d au ovoj godini bude realizovan projekat utzopljavanja zgrade Gimnazije „Muhsin Rizvić“

gimnazija_ucionicaVlada Kantona ulaže za još toplije i ugodnije učionice

Vlada Zeničko dobojskog kantona je na 129. Sjednici usvojila odluku o prihvatanju zaduženja po Sporazumu o finansiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj za realizaciju Projekta Svjetske banke „Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini“ za Federaciju BiH u 2018. godini. Na osnovu usvojene odluke u toku ove godine treba biti izuvršeno utopljavanje zgrade Gimnazije „Muhsin Rizvić“ u Kaknju.

Pored kakanjske Gimnazije korisnici ovih sredstava trebaju biti i Mješovita srednja škola „Stjepan Radić“ Usora, „Druga osnovna škola“ Zavidovići, Gimnazija „Visoko“ i Osnovna škola „Vladimir Nazor“ Zenica.

Do realizacije ovog programa preostalo je da i zastupnici u Skupštini Ze-do kantona daju saglasnost kako bi se išlo u implementaciju pojedinačnih projekata.

- Zeničko dobojski kanton već tri godine učestvuje o ovom projektu i do sada je za utopljavanje školskih objekata izdvojeno 5,2 miliona KM, saopštio je Mensur Sinanović, ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u