KakanjLive | Utorak, 26.05.2020. godine

Na Ponijerima se ne poštuje mjera zabrane okupljanja

28.03.2020. - Iz Operativnog tima Doma zdravlja savjetuju i mole da se građani ne okupljaju u grupama navodeći da je ova pojava izražena na Poniejrima

smanjikretanjeOperativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obaještava javnost da na području općine Kakanj nema registrovanih slučajeva oboljelih od COVID-19. Drugi test koji je juče poslat u UKC Sarajevo negativan je.

Najozbiljnije i najiskrenije apelujemo, savjetujemo i molimo naše građane da se izbjegavaju okupljanja bilo koje vrste, jer prema saznanjima koja posjedujemo na Ponijerima se viđaju grupe ljudi od po desetak kako šetaju, roštiljaju i sl. Molimo vas ne činite to u ovih nekoliko narednih dana, jer samo sa velikom odgovornošću i ozbiljnim pristupom možemo svi zajedno spriječiti pojavu oboljenja koje uzrokuje novi Korona virus.

Trenutno je 583 osobe stavljeno pod zdravstveni nadzor gdje im se kontinuirano prati zdravstveno stanje i daju sve neophodne smjernice i instrukcije za zaštitu ličnog i kolektivnog zdravlja, a 52 osobe je završilo sa samoizolacijom i njima su u Higijensko epidemiološkoj službi JU „Dom zdravlja“ Kakanj data jasna uputstva i savjeti kojih su obavezni pridržavati se u narednom periodu.
JU „Dom zdravlja“ Kakanj i sve njene službe stoje danonoćno na usluzi građanima Kaknja i kontinuirano rade na pružanju zdravstvene zaštite stanovništvu, te apelujemo na sve građane da se pridržavaju ranije izdatih mjera i instrukcija (higijena ruku, izbjegavanje socijalnog kontakta, izbjegavanje bespotrebnih izlazaka vani i sl).

Naglašavamo da svi građani koji su bili u područjima gdje je registrovan novi Korona virus obavezni su pridržavati se mjera samoizolacije, te da svi oni koji su došli iz zemalja ili regija gdje je registrovan novi Korona virus/COVID-19 ili su direktno ili indirektno povezani sa žarištima unutar BiH (Konjic, Mostar, Banja Luka) OBAVEZNO treba da se prijave putem telefona i da izvrše registraciju na sljedeće brojeve: 032/460-964, 032/465-989, 032/460-950, 032/460-958 ili 124, gdje će dobiti potrebne instukcije o daljnjem postupanju.

U trenutnoj epidemiološkoj situaciji veoma je važno da poštujemo sve izdate smjernice i upute i da imamo razumijevanja jedni prema drugima, jer samo zajedničkim snagama možemo spriječiti nastanak i pojavu infekcije na podrčju općine Kakanj.

KakanjLive/Dom zdravlja

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u