KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Na Ponijerima obustavljen rad ski lifta

05.01.2016. - Prvog dana sezone, zakazali motorni pokretači te je ski lift zaustavljen do daljnjeg

skilift_neradiDo daljnjeg obustavljen rad ski lifta na Ponijerima

Javna ustanova Kulturno sportski centar Kakanj oglasila se  vanrednim saopštenjem u kojem obavještava javnost da je došlo do  obustavljanja rada ski lifta na Ponijerima. U saopštenju se kaže: "I pored nadljudskih napora koje su uposlenici JU Kulturno-sportski centar Kakanj uložili u proteklih par dana kako bi na vrijeme započeli zimsku skijašku sezonu na Ponijerima, te time omogućili ljubiteljima skijanja da okušaju ljepote bijelog prekrivača, danas je to onemogućeno. Naime, tek što je JU KSC Kakanj preuzela rukovodstvo nad Ski centrom na Ponijerima, a potom je i snijeg bio na našoj strani, tehnički uslovi za rad ski lifta ipak nisu mogli potrajati. Kao što nam je preneseno od strane prethodnih vlasnika, pred početak zimske sezone urađene su sve pripremne radnje kako bi na vrijeme i po planu dočekali zimsku sezonu. Međutim istrošenost i amortizacija motornih pokretača ski lifta su danas onemogućili daljnji nastavak skijaške sezone na Ponijerima".

JU KSC Kakanj će već od sutra krenuti u remont i osposobljavanje ski lifta kako bismo u najkraćem vremnskom periodu uspjeli vratiti ski lift u funkciju i time omogućili svim našim skijašima ugodno skijanje.

Iz Kulturno sportskog centra se izvinjavamo  svim korisnicima usluga skijanja zbog nastale situacije. U narednim danima za skijaše početnike, kao i za sankaše, bez usluga ski lifta, biće omogućeno korištenje snježnih površina na jednoj od lokacija u krugu Ski centra Ponijeri.  U danima obustave rada ski lifta  iz KSC-a potrudit će se pružiti i druge vidove zimskih sportova i igara na Ponijerima, uz ugodan ugođaj sa ugostiteljskim uslugama.

Informacije o otklanjanju kvara i događajima na ski stazi Ponijeri možete pratoti i na http://ksckakanj.ba/

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u