KakanjLive | Nedjelja, 17.01.2021. godine

Na održavanju puteva angažovana dodatna mehanizacija

07.01.2016. - Pod posebnom prismotrom su putevi kojima saobraćaju autobusi i koji vode do naselja u kojima žive mještani koji imaju potrebu odlaska na hemodijalizu

ciscenje_snijega

Tokom protekle noći i tokom jutra sva raspoloživa mehanizacija “Trgošpeda” intervenirala je i još intervenira na svim ugovorenim pravcima. Na lokalnim i nekategorisanim putevima čije održavanje nije definirano osnovnim ugovorom sa “Trgošpedom” angažirana je dodatna mehanizacija.

Pod posebnom prismotrom su putevi kojima saobraćaju autobusi, te putevi koji vode do naselja u kojima žive mještani koji imaju potrebu odlaska na hemodijalizu.
Na svim pravcima koji su definirani ugovorom sa Općinom Kakanj intervenirala je i tokom jutra intervenira i zimska služba JP “Vodokom” Kakanj.

Redovno se vrši i zimsko održavanje puta Kakanj-Tršće-Ponijeri. Jutros je izvršena intervencija na ovom putnom pravcu, a preostalo je još intervenirati na putu do Jejica i Opake ravne.

Općina Kakanj nema obavezu održavanja puta do spomenika na Ponijerima jer je to obaveza Direkcije za ceste ZDK koja je angažirala određenu firmu da čisti regionalu od Lipnice do spomenika. U nadležnosti Općine je put do Ponijera i dalje do Jejica i Opake ravni.

Pročitaj više na Press Općine Kakanj

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u