KakanjLive | Subota, 16.01.2021. godine

Na kraju mjeseca zasjeda Općinsko vijeće

27.10.2017. - Općinsko vIjeće Kakanj će 13. redovnu sjednicu održati pretposljednjeg dana ovog oktobra

najavavijecetx

Trinaesta sjednica Općinskog vijeća Kakanj zakazana je za ponedjeljak 30. oktobra, a na dnevnom redu će se naći 12 tački. Materijali o kojima će se vijećnici izjašnjavati odnose se na raspolaganje nekretninama, imenovanja, odgoj i obrazovanje te uslave i načine držanja pasa.

Rapolaganje nekretninama

Raspolaganje nekretninama odnosi se na prijedloge odluka o javim prodajama neizgrađenog građevinskog zemljišta i utvrđivanje vlasništva. Riječje o zemljišnim nekretninama u Kaknju zvanim: Zgošćanska, Ada, Rudarska i Gradska pijaca-tezge. Tu je i Prijedlog rješenja o utvrđivanju prava vlasništva u korist Petra Zakušeka.

Odgoj i obrazovanje

Tri tačke dnevnog reda na ovoj sjednici se odnose na odgoj i obrazovanje, a riječ je o razmatranju Izvještaja o realizaciji Godišnjeg programa rada JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj za školsku 2016/2017. godinu, razmatranje Godišnjeg programa rada JU za predškolski odgoj i obrazovanje „Mladost“ Kakanj za školsku 2017/2018. godinu, te Informaciji o stanju u osnovnim i srednjim školama na području općine Kakanj na kraju prethodne i početku nove školske 2017/2018. godine.

Držanje pasa

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o uslovima i načinu držanja pasa, te načinu postupanja sa napuštenim i izgubljenim psima na području općine Kakanj, o čemu je izvršena javna rasprava.

Imenovanja

Vijećnici bi na ovoj sjednici trebali izvršitiu i imenovanja Komnisije za provođenje postupka javne prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta u Kaknju (zvanog „Zgošćanska“, „Ada“, „Rudarska“ i “Gradska pijaca – tezge”), zatim utvrditi prijedlog odluke o konačnom imenovanju Skupštine JP „Vodokom“ d.o.o. Kakanj i izvršiti konačno imenovanje članova Skupštine JP „Grijanje“ d.o.o. Kakanj.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u