KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Na godišnjicu-Čestitka oslobodiocima Vozuće

10.09.2018. - Danas se navršava 23. godine od oslobađanja Vozuće

kakanj_007

Desetog septembra 1995. Godine oslobođena je Vozuća, ratište na kojem su se skoro četiri godine smjenjivali i ginuli borci kakanjskih jedinica Armije Rebulike BiH. Na današnji dan 23. godine poslije, sjećamo se ove velike pobjede, a tim povbodom načelnik općine Kakanj uputio je čestitku, straješinima, borcima, građanima .

Nermin Mandra u čestitci kaže: „Generalu Mahmuljinu, oslobodiocima Vozuće, građanima Kaknja i Zavidovića, svim starješinama i borcima Armije R BiH i svim ljudima koji BiH nose u srcu čestitam Dan oslobođenja Vozuće.“

Dalje u čestitci se govori o velikom značaju olobodilačke pobjede na Vozući:“ Savezničke snage u Drugom svjetskom ratu su imale svoje velike pobjede u borbi sa nacistima, a jedna od najpoznatijih je Bitka za Normandiju i čuveni Dan „D“. Antifašisti sa prostora Balkana su u Drugom svjetskom ratu probijali Sremski front. Vozuća je bila i naš Dan „D“ i naš Sremski front, a to je bio i Vlašić,  i Sanski Most, i obronci Ozrena.Ne zaboravimo naše velike pobjede, neka one budu inspiracija i motiv za stalno jačanje našeg patriotizma. Mi se ne smijemo u tome umoriti. Mi nismo gubitnici i nismo ucviljeni narod. Mi smo pobjednički, ponosni, uspješni i napredni narod.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u