KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Na Dan ustanka autobusi za Ponijere i Kraljevu Sutjesku

26.07.2016. - U srijedu 27. jula, Dan ustanka naroda BiH biće obilježen u Kaknju, Kraljevoj Sutjesci i Ponijerima. Autobusi polaze poslije polaganja cvijeća u gradskom spomen parku, koje je zakazano u 10,00 sati

danustanka_najavaFoto:Ilustracija

Dan ustanka naroda Bosne i Hercegovine, 27. juli obilježavan je do 1991. godine kao državni praznik u Socijalističkoj Republici Bosni i Hercegovini. U Kaknju se ovaj Dan, kao tekovina na antifašističku borbu u Drugom svjetskom ratu redovnoa obilježava u organizaciji Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata Bosne i Hercegovine (bivši SUBNOR BiH), a priključuju se i druga udruženja građana. Odgovarajuću podršku za organizaciju Općina Kakanj.

U 10, 00 planirano je polaganje cvijeća na Spomen-obilježje palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945 (NOAR) i Spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 (Gradski spomen-park).

Nakon što završi polaganje cvijeća u Gradskom spomen parku, planiran je odlazak minibusom u Kraljevu Sutjesku, gdje će biti položono cvijeće na Partiznasko groblje.
Planiran je i odlazak autobusom na Ponijere, gdje je u 12,00 zakazano polaganje cvijeća na spomenik u ovom planinskom izletištu, poslije čega će biti upriličeno prigodno druženje. Povratak sa Ponijera zakazan je u 16,00 sati.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u