KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Na Dan državnosti BiH-svi na Bobovac

22.11.2018. - Povodom Dana državnosti BiH, bosanskohercegovački patrioti će se u nedjelju 25. novembra 2018. godine okupiti na kraljevskom gradu Bobovcu, a krenut će iz Sarajeva, Vareša i Kaknja, kako bi simboličnom manifestacijom iskazali narodni senzibilitet prema državi Bosni i Hercegovini

bobovelika
Svi učesnici su dobrodošli, bilo da dođu preko Kraljeve Sutjeske kao organizirane grupe šetača, trkača, planinara, biciklista, bajkera, bilo u individualnom aranžmanu ili organiziranim prevozom ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, ili iz drugih gradova u formi školskih izleta ili u nekom drugom obliku.
Besplatan prevoz je osiguran iz Sarajeva (polazak u 8.00 sati ispred Zemaljskog muzeja),Vareša i Vareš Majdana te iz Kaknja do Kraljeve Sutjeske s polaskom ispred Gradskog spomen-parka u 7.15 sati. Polazak planinarskog pohoda iz Kraljeve Sutjeske planiran je u 8.30 sati. S platoa TC Robot u Kaknju u 9.00 sati će krenuti i biciklistička vožnja do srednjovjekovnog grada Bobovca.
Početak manifestacije na Bobovcu je planiran u 11:00 sati.
Poštovanje i ljubav prema državi BiH iskazat će i pripadnici Oružanih snaga BiH prigodnom vojnom jedinicom i muzikom, te kulturno-umjetnička društva i sekcije mladih ove regije, a planiran je i zajednički ručak.

Osim Bošnjačke zajednice kulture “Preporod“, Vijeća kongresa bošnjačkih intelektualaca, „Krug 99“ i Hrvatskog narodnog vijeća, organizatori su i Srpsko građansko vijeće – Pokret za ravnopravnost, “La Benevolencija“ i Dobrotvorno društvo “Merhamet“ koje će za ovogodišnji pohod osigurati ručak učesnicima.
Aktivnosti vezane za odlazak kakanjskih planinara, šetača i biciklista na Bobovac pomoći će Općina Kakanj.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u