KakanjLive | Subota, 05.12.2020. godine

MZ Kakanj 2 veliko radilište

30.08.2016. - Uklonjene četiri bespravno postavljene garaže, rekonstruisana saobraćajnica, u toku rekonstrukcija mreže grijanja, izgradnja parkinga i ugradnja podzemnih kontejnera, uskoro izgradnja igrališta

Mehmeda-Skopljaka-1Nova asfaltna podloga u ulici Mehmeda Skopljaka

Odsjek za inspekcije Općine Kakanj nedavno je poduzeo aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi bile uklonjene bespravno postavljene garaže u blizini bivšeg vatrogasnog doma u MZ Kakanj 2.
Ove mjere koje je poduzela inspekcija su dio sveukupnih aktivnosti koje Općina Kakanj realizira i koje planira realizirati na području MZ Kakanj 2 kako bi se ovo područje dodatno uredilo.

Naime, na ovom području su realizirani radovi na rekonstrukciji saobraćajnice od lokacije “Pojata” do OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” i dalje kroz naselje Albanija. Osim toga, na ovom području se vrše i radove na rekonstrukciji mreže daljinskog grijanja, te radovi na izgradnji parkinga iznad škole, a uskoro se očekuje i početak radova na izgradnji igrališta.

Ovih dana na ovom području su započele aktivnosti na postavljanju podzemnih kontejnera.

Odsjek za inspekcije uskoro će realizirati i aktivnost uklanjanja bespravno postavljenih objekata na državnom zemljištu u blizini obdaništa “Mladost” kako bi se zemljište privelo konačnoj namjeni.

 

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u