KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

MZ Kakanj 2-Rekonstrukcija elektro mreže

05.10.2017. - U mjesnoj zajednici Kakanj 2 , u četvtak 05.10. 2017. počela je dugoočekivana i najavljivanja rekonstrukcija elektro-energetske mreže

P1100224

Stari drveni stubovi biće zamijenjeni novim betonskim, a i kablovi će biti postavljeni prema evropskim standardima. Nakon novog asfalta, stanovnici ulice Omera Maslića, sada će bezbrižnije spavati i uživati blagodeti električne energije, bez bojazni da će olujno nevrijeme prouzrokovati nevolje, kao što je bilo ranijih godina.

Elektro-energetska mreža je već mogla biti rekonstruirana, ali se između Elektroprivrede BiH i Općine vodio spor o pravu na naknadu po stubnom mjestu. Rješavanjem spora stekli su se uvjeti za realizaciju projekta, a u međuvremenu Elektroprivreda BiH stubove i kablove je usmjeravala na lokacije gdje su bili riješeni imovinsko pravni odnosi.

P1100222

Zahvaljujući aktivnostima novoizabranog Savjeta Mjesne mjesne zajednice Kakanj 2, dodaqtnim angažmanom predsjednika Samira Beganovića i sekretara Savjeta Mirsada Bajtarevića problem je konačno počeo da se rješava, tako da će stanovnici ulice Omera Maslića osim novog asfalta i uređenog odliva kišnice u narednom periodu imati i uređenu elektro-energetsku mrežu.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u