KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Muzejska izložba-Upoznaj Poslanika

12.09.2016. - Izložba pod nazivom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“ biće otvorena u Omladinskom centru tri dana i to od 14.09. do 16.09.2016. godine

poslaniktekstizslozba
Povodom Kurban-bajrama Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj – odjeljenje Muzej Kaknja i Medžlis Islamske zajednice Kakanj organizuju muzejsku izložbu pod nazivom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“, autora doc. dr. Esmira M. Halilovića.

Ova muzejska izložba tretira Poslanikov, s.a.v.s., životopis, te osnovne segmente njegove misije a sve u kontekstu afirmacije Allahovog Poslanika, s.a.v.s. te otklanjanja nerijetkih predrasuda.

Nakon što su slične postavke doživjele izniman uspjeh u nekoliko arapsko-islamskih zemalja, imamo čast, da našoj javnosti prvi put predstavimo ovu jedinstvenu izložbu koja se odnosi na našeg Poslanika, Muhammeda, s.a.v.s. i ranog doba islama. Izložba je otvorena u Sarajevu, potom je bila u Zenici, Bihaću, Bugojnu, Podgorici (Crna Gora) i Novom Travniku. Istu je do sada vidjelo preko 28.000 posjetilaca.

Izložba je namijenjena svim muslimanima i nemuslimanima koji imaju želju da se upoznaju sa Poslanikom, s.a.v.s., na jedan novi-vizuelan način.

Izložba pod nazivom „Upoznaj Poslanika, s.a.v.s.“ će za javnost biti otvorena tri dana u Kaknju, i to od 14.09. do 16.09.2016. godine a bit će smještena u Omladinski centar Kakanj.

Svečano otvorenje izložbe će biti upriličeno u srijedu 14.09.2016. godine sa početkom u 14:00 sati u Omladinskom centru. Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže na svečanom otvorenju izložbe.

Napominjemo da JU KSC Kakanj i MIZ Kakanj povodom Kurban-bajrama poklanjaju svim ljubiteljima ovu poučnu i nesvakidašnju izložbu, dakle posjete će biti besplatne za sve posjetioce.

Posjetioci će se uz pratnju adekvatnog vodiča detaljnije upoznati sa svim dijelovima ove jedinstvene izložbe. Molimo sve one koji planiraju posjetiti ovu izložbu organizovano (škole, udruženja i sl.) da svoju posjetu zakažu 24 sata ranije na broj telefona 032/771-920 – Muzej Kaknja.

JU KSC KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u