KakanjLive | Utorak, 19.01.2021. godine

MUZEJ-Priče iz opkoljenog grada

10.09.2017. - Do 29.septembra u Muzeju Kakanj možete pogledati dvije izložbe: “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada” te „Iz zbirke matrica i pečata Arhiva BiH“

izlozbamuzej2

U Muzeju Kaknja 4.septembra 2017.godine je otvorena izložba pod nazivom “Ratne pećice – Priče iz opkoljenog grada”. Izložba će biti dostupna javnosti do 29.septembra.
Krajem prošlog mjeseca povodom 29.augusta – Dana Povelje Kulina bana, u Muzeju Kaknja je svečano otvorena izložba pod nazvom „Iz zbirke matrica i pečata Arhiva BiH“.

Izložbe su postavljene zahvaljujući Arhivu BiH – državnoj instituciji koja u svojim depoima čuva više od 500 arhivskih zbirki i fondova, a jedna od tih zbirki je zbirka pečata i matrica koja je izložena u Muzeju Kaknja. Cilj izložbe je da se predstave različite izvorne forme pečata i žigova kojima se očituju ljepote pečatoslovlja jer je svaki pečat i žig na svoj način svjedok nenadmašive važnosti kroz historiju.

posjecenost izlozbeDetalj sa otvaranja

U Muzeju Kaknja se može vidjeti i replika Povelje Kulina bana.

Izložba svih ovih eksponata je otvorena do 29. septembra. Pozivamo građane Kaknja i naše goste iz drugih gradova da posjete izložbu.

Muzeja Kaknja je otvoren od ponedjeljka do petka od 7:30 do 15:30 sati, a subotom od 9:00 do 14:00 sati.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u